Skandal

Profesor Lasić optužio vodstvo mostarskog HSPF-a za politizaciju

Vijesti / Flash | 29. 10. 2016. u 09:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prof. dr. sc. Mile Lasić, izvanredni profesor Sveučilišta u Mostaru, javnim pismom zatražio je od predsjednika Udruge Hrvatskog studentskog politološkog foruma da ga se briše iz počasnog članstva Udruge.

U svoje obrazloženju profesor Lasić navodi kako se HSPF razvio ''u udrugu u kojoj nema ni primisli o strukovnom usavršavanju''.

''Udruga se - u mojemu razumijevanju - pretvorila u para-političku organizaciju u kojoj se njeguje duh duboke političke provincije. Uostalom, kada biste bili častan mladi čovjek, kakvim se vjerojatno smatrate, morali biste poslije skandala s pozivnom pismom koliko sutra podnijeti ostavku i tako otvoriti mogućnost da se Udruga s drugim ljudima na njezinom čelu vrati svojim prvotnim ambicijama. U stvari, radite što hoćete, ali mene brišite iz počasnog članstva HSPF-a i ne pozivajte se više na mene...'', naveo je Lasić.

Naime, profesor Lasić zamjera predsjedniku Josipu Zeleniki što se u pozivnom pismu za okrugli stol o trećem kanalu, umjesto televizijskog kanala, našao entitet. Kao i nekoliko puta tijekom samog okruglog stola.

Lasić kaže kako ''ovo nije bila politologija što je demonstrirao HSPF, nego njezina zlouporaba – politizacija''.

Kopirati
Drag cursor here to close