Usuglašavanje primanja

Produžen rok za dostavu mišljenja o izmjenama Zakona o plaćama u institucijama

Vijesti / Flash | 31. 08. 2016. u 15:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH utvrdio je da u roku od 30 dana Komisija za financije i proračun treba dostaviti mišljenje o predloženim izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine.

''Radi se o usuglašavanju određenih primanja kada su u pitanju istovjetna radna mjesta'', rekao je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić.

Ovo zakonsko rješenje usvojio je Zastupnički dom, te ga je razmatrala Komisija za financije i proračun tog doma, koja je predložila Domu naroda da produži rok s obzirom da, kako kaže Softić, zakon povlači određena financijska sredstva iz proračuna BiH.

''Izaslanici o navedenom Prijedlogu nismo imali mišljenje Vijeća ministara BiH. Zato je zatraženo produženje roka, što je uvažio kolegij Doma naroda'', poručio je Softić nakon završene sjednice Doma naroda.

Izražavajući uvjerenje da su plaće visoke, posebno na državnoj razini, istaknuo je da je na potezu Vijeće minstara BiH, koje treba ''ovu materiju obuhvatiti cjelovito i na neki način pokušati prilagoditi primanja državnih dužnosnika u skladu sa stanjem u društvu i regionalnim okvirima".

Kopirati
Drag cursor here to close