Dokle, dokle, dokle više?

Producentica Lejla Kašić optužila Ramba Amadeusa za seksualno uznemiravanje

"Do kad ćemo slušamo što smo mi trebale uraditi? Do kad će muškarci misliti da poštuju žene, ako bi reagirali samo na uznemiravanje i nasilje nad njihovim kćerima/sestrama/majkama? Dokle, dokle, dokle više?" dodala je.
Vijesti / Flash | 12. 03. 2023. u 18:34 Bljesak.info / Index.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lejla Kašić, producentica emisije Dnevnica na Radioteleviziji Crne Gore, optužila je crnogorskog pjevača Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amadeus, za seksualno uznemiravanje.

"Jučer sam na snimanju epizode Dnevnica doživjela seksualno uznemiravanje od strane našeg gosta, velikog intelektualca, regionalno prepoznate i utjecajne ličnosti, UNICEF-ovog ambasadora dobre volje Antonija Pušića, poznatijeg pod pseudonimom Rambo Amadeus", tvrdi Kašić u svojoj objavi na Instagramu. Dodala je da je o cijelom slučaju obavijestila UNICEF i da čeka njegovu službenu reakciju, a da će "biti obaviješteni i nadležni organi".

Prema objavama na društvenim mrežama, do navodnog seksualnog uznemiravanja došlo je u Herceg Novom, gdje je ekipa RTV Crne Gore snimala epizodu emisije Dnevnice s Rambom Amadeusom. Na službenoj stranici emisije Dnevnica prethodnog dana su objavljene dvije fotografije sa snimanja. Na jednoj je samo Rambo Amadeus, a na drugoj cijela ekipa, koja uključuje glazbenika i producenticu Lejlu Kašić.

"Što se treba dogoditi da bismo se osjećale sigurno dok obavljamo svoje svakodnevne aktivnosti?"
Kašić je u svojoj objavi napisala i da je "strašno, opasno, problematično što netko sklon nemoralnom ponašanju kroz angažman u UNICEF-u ima pristup najranjivijim kategorijama društva".

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Lejla Kašić (@lejlakasic)

"To je nedopustivo. Naravno da sam nazvana ludačom i glupačom. Poslije verbalnog sukoba i završetka svega dobila sam poruku koja je bila samo još jedan pokušaj manipulacije, u kojoj govori da sam ja loše doživjela njegov utisak da možemo da budemo dobri prijatelji", napisala je u objavi i apelirala na sve žene da ne šute na seksualno uznemiravanje.

"Malo kada sam se kao sinoć osjećala zbunjeno, nemoćno i nezaštićeno. A onda je preraslo u ljutnju i bijes. Na kraju gađenje i nervni slom. Što se treba dogoditi da bismo se osjećale sigurno dok obavljamo svoje svakodnevne aktivnosti? Koliko posramljenih žrtava je potrebno da bi nam bilo jasno da opravdanje ne postoji?" poručila je Kašić.

"Do kad ćemo slušamo što smo mi trebale uraditi? Do kad će muškarci misliti da poštuju žene, ako bi reagirali samo na uznemiravanje i nasilje nad njihovim kćerima/sestrama/majkama? Dokle, dokle, dokle više?" dodala je.

Kopirati
Drag cursor here to close