Procurili podaci iz crne kutije - projektil srušio zrakoplov

Vijesti / Flash | 27. 07. 2014. u 17:58 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi neslužbeni podaci o sadržaju crne kutije malezijskog zrakoplova koji se srušio na istoku Ukrajine pokazuju da je zrakoplov pao zbog toga što je više puta pogođen šrapnelima uzrokovanima eksplozijom projektila.

Projektil je najvjerojatnije eksplodirao na desnoj strani zrakoplova, a šrapnel je probio trup i izašao na lijevu stranu.

Neslužbene podatke o sadržaju crne kutije koja je poslana na detaljnu analizu u London, objavio je CBS News.

Američki dužnosnici tvrde da su za rušenje zrakoplova koji je nosio 298 ljudi krivi proruski separatisti u istočnoj Ukrajini, koji su najvjerojatnije mislili da se radi o ukrajinskom avionu.

Na mjestu pada aviona danas su izbili sukobi tako da su međunarodni stručnjaci odustali od planiranog obilaska, objavio je zamjenik voditelja promatračke misije OESS-a Alexander Hug. Na mjesto nesreće trebalo je stići trideset stručnjaka sudske medicine iz Nizozemske i Australije kao i nenaoružani policajci iz tih zemalja.

Topnička vatra čula se kilometar od mjesta nesreće i vidio se crni dim, javio je fotograf agencije France presse koji je vidio ljude kako bježe. Obližnja kontrolna točka je napuštena. Deset dana nakon pada zrakoplova Boeing 777 kompanije Malaysia Airlines na letu od Amsterdama do Kuale Lumpura s 298 osoba, ostaci tijela i dijelovi aviona te predmeti još su raštrkani na mjestu nesreće na koje su inspektori imali ograničen pristup.

Kopirati
Drag cursor here to close