Tijekom radova

Probušena vodovodna cijev na Trimuši, sanacija tek kada se bolnica osigura

Sanacija vodovodne cijevi, koja je probušena tijekom radova na igralištu u park - šumi Trimuša sanirat će se čim se stvore svi potrebni uvjeti.
Vijesti / Flash | 06. 10. 2023. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info  / Tijekom radova došlo do puknuća cijevi

Pri postavljanju novih koševa na košarkaškom igralištu u mostarskoj park - šumi Trimuši došlo je do puknuća vodovodne cijevi.

Radnici Vodovoda upoznati su s kvarom, te se djelatnici mostarskog poduzeća nalaze na terenu.

Direktor JP Vodovoda Anton Vidačak za Bljesak.info je rekao kako će se pristupiti popravci na cijevi čim se stvore svi uvjeti, jer ova cijev vodom napaja cijeli Bijeli Brijeg, pa i SKB Mostar.

''Radi se o cjevovodima koji su rađeni 70-ih godina, provjeravamo detalje. Čini se da je cijev promjera 250, koja napaja Bijeli Brijeg vodom, pa i bolnicu SKB Mostar. Bez obzira na ovu fontanu koja postoji, nesmetana je vodoopskrba, jer gubitak nije ni desetak posto te cijevi'', kazao je Vidačak.

Kaže da su naslijedili stare karte, te po njima se vide da na terenu postoji nekoliko cjevovoda u dva - tri metra, a po svemu upućuje se da je trenutno puknuće na toj glavnoj cijevi.

''Mi ne možemo pristupiti radovima i zatvarati vodu dok se ne usuglasi s bolnicom, s obzirom na njihove procese. S njima smo u razgovorima da vidimo kada pristupiti tim radovima, do tada će voda teći, kako teče. Voda se ne može isključiti dok se bolnica ne osigura alternativnim napajanjem'', rekao je Vidačak.

Na upit zašto je cijev tako plitko, Vidačak je pojasnio kako je tijekom renovacije igrališta, odnosno postavljanja novih ankera za koševe probušeno 30-ak centimetara.

Cijev je prilikom postavljanja postavljena ispravno, pojasnio je, no kada se pravilo ovo igralište na Trimuši tih prijeratnih godina, teren je 'skinut', igralište se spustilo do cijevi. A zapravo igralište ne bi smjelo biti na cijevi.

Nedavno je, podsjetimo, na ovim terenima postavljena sportska podloga na kojoj se mogu igrati različite sportske discipline. Napravljena je prema standardima svjetskih sportskih asocijacija, a svečano otvaranje novouređenog igrališta najavljeno je u nedjelju 8. listopada u 14 sati.

Ovo je još jedan u nizu pokušaja postavljanja koševa na igralište, u rujnu 2022. godine i travnju 2023. godine obnovljeni koševi su opet razvaljeni. To je bio treći put da su koševi, u proteklih godinu dana, na meti nekih nepoznatih vandala.

Kopirati
Drag cursor here to close