Mirni prosvijed

Problem femicida | Minutom šutnje počeo prosvjed u Mostaru

Na mirnom prosvjednom skupu na Španjolskom trgu okupilo se nekoliko stotina građana Mostara kako bi skrenuti pažnju javnosti na problem femicida, nasilja nad ženama.
Vijesti / Flash | 14. 08. 2023. u 18:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani Mostara minutom šutnje danas su odali počast ubijenoj Nizami Hećimović koju je nevjenčani suprug Nermin Sulejmanović prije tri dana ubio u Gradačcu i čije je ubojstvo uživo prenosio na društvenim mrežama.

Na mirnom prosvjednom skupu, na Španjolskom trgu okupilo se nekoliko stotina građana Mostara kako bi skrenuti pažnju javnosti na problem femicida, nasilja nad ženama, ali i iznijeli zahtjeve upućene svim nositeljima vlasti kako na lokalnoj, županijskoj tako i na državnoj razini.

Građani Mostara minutom šutnje danas su odali počast ubijenoj Nizami Hećimović  - Problem femicida |Minutom šutnje započeo prosvjed u Mostaru

Foto: Bljesak.info / Građani Mostara minutom šutnje danas su odali počast ubijenoj Nizami Hećimović 

Prosvjedni skup organizirala je Inicijativa građanki/na Mostara koja traži od nositelja vlasti u Bosni i Hercegovini da problemu femicida i sve češćoj pojavi femicida u BiH pristupe ozbiljno.

Nermin Sulejmanović počinio je nezapamćeni zločin u petak prije podne kada je usmrtio tri osobe i još tri ranio, a javnost je posebno potreslo to što je ubojstvo svoje nevjenčane supruge snimao na Instagramu. Društvena mreža Instagram uklonila je snimku nakon više od dva sata što je objavljen uznemirujući video.

Zbog trostrukog ubojstva i ranjavanja isto toliko ljudi u Gradačcu u srijedu 16. kolovoza proglašen je i Dan žalosti u Federaciji BiH.

Foto: Bljesak.info / Na mirnom prosvjednom skupu na Španjolskom trgu okupilo se nekoliko stotina građana Mostara
Kopirati
Drag cursor here to close