povezanost s PKK

Privedeno 17 osoba za koje se sumnja da su povezani s eksplozijama u Turskoj

Vijesti / Flash | 11. 08. 2016. u 12:06 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon jučerašnjih eksplozija u dva turska grada u kojima je poginulo 9 ljudi, a za koje su odgovorni pripadnici Kurdistanske radničke partije (PKK), turski policajci provode racije po cijelom Istanbulu.

Do sada je privedeno 17 osoba za koje se sumnja za povezanost s PKK i jučerašnjim eksplozijama. Uhićeni su zbog pripadnosti terorističkim grupama, regrutiranju novih članova te organizaciju nelegalnih prosvjeda, prenosi Hina.

Tijekom akcije, turski specijalci su uz pomoć helikoptera jutros oko tri sata upali u prostorije prokurdske Narodne demokratske partije (HDP), a oko središta stranke raspoređeni su vodeni topovi i oklopna vozila, javlja turska agencija Anadolija.

HDP je inače treća parlamentarna stranka u Turskoj, a njezini su čelnici objavili kako je Policija nelegalno i na silu ušla u njihove prostorije. Zapovjednik PKK-a zaprijetio je novim napadima i poručio da ''nijedan turski grad više nije siguran''.

Podsjetimo, u dva odvojena napada u Turskoj u srijedu broj poginulih je povećan na osam, dok je ranjeno na desetine. U napadu koji se dogodio  u mjestu Sur u Diyarbakiru broj poginulih je povećan na pet osoba, dok je ranjeno 12. Prema prvim informacijama, među 12 ranjenih se nalazi pet pripadnika policije. Ranjeni su prebačeni u najbliže bolnice na tom području.

Nakon napada je protiv terorista pokrenuta operacija, potpomognuta zračnim snagama. U napadu u srijedu u mjestu Kiziltepe u Mardinu broj poginulih je porastao na tri, dok je ranjeno 30 osoba.
U napadu je poginuo policajac i dva civila, dok je ranjeno 30 osoba od čega pet policajaca. Napad je izveden u blizini bolnice Kiziltepe na putu u mjestu Kiziltepe u Mardinu, u trenutku kada je prolazilo policijsko vozilo.

Kopirati
Drag cursor here to close