Slobodna Bosna

Privedeni kandidat za ministra: Uhićenje Dautbašića istragu vodi do Radončića

Vijesti / Flash | 11. 01. 2016. u 12:44 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su tajnik Ministarstva sigurnosti BiH Bakir Dautbašić i njegova nova (nevjenčana) supruga, farmaceutkinja Bilsena Šahman, uhićeni u akciji Lutka 2, zbog sumnje da su pokušali utjecati na svjedokinju Azru Sarić, Slobodna Bosna objavila je kako je ''gotovo posve izvjesno da će istraga, kad-tad, dovesti do lidera SBB-a Fahrudina Radončića''.

Prema provjerenim informacijama iz Tužiteljstva BiH, koje je istragu o zastrašivanju važne svjedokinje u sudskom procesu protiv Nasera Kelmendija otvorilo prije mjesec dana, Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman nisu imali osobnih motiva kada su kontaktirali Azru Sarić, tražeći od nje da ne svjedoči pred Osnovnim sudom u Prištini, navodi tjednik.

Radončić: Dautbašić je nevin i kandidat je za ministra

SBB je pak priopćio kako je Dautbašić nevin i da ostaje kandidat SBB-a za ministra. Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić je rekao da je zbog toga predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću danas predložio Dautbašića kao jedinog kandidata SBB-a za ministra prometa i komunikacija BiH.

Podsjetio da mu se već duže vrijeme pokušava montirati slučaj "Keljmendi", te ocijenio da je uhićenje nastavak udarca istog lobija.

"Kao odgovoran političar mogu reći građanima da imam povjerenje u pravosuđe i da ću nastaviti predvoditi koaliciju sa SDA. SDA je velika stranka koja je dobila više glasova od svog predsjednika. SBB je moćna stranka i mi nastavljamo svoju koaliciju nezavisno od osobnih odnosa Bakira Izetbegovića i mene", poručio je lider SBB-a.

Iskaz nekadašnje djevojke Ramiza Delalića Ćele mogao je, naime, kompromitirati jedino njihovog stranačkog šefa Fahrudina Radončića, koji je Bakira Dautbašića nedavno najprije kandidirao za zamjenika državnog ministra obrane, a potom za ministra komunikacija i prometa BiH.

Dautbašić i Radončić su se, inače, zbližili prije dvije godine, dok je predsjednik SBB-a bio ministar sigurnosti BiH. Magistrica farmacije Bilsena Šahman je, opet, bila kandidatkinja SBB-a na prošlim Općim izborima za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, navodi Slobodna Bosna.

Sarajevska liječnica Azra Sarić, posljednja velika ljubav Ramiza Delalića Ćele, koji je ubijen koncem lipnja 2007., trebala je svjedočiti u prosincu prošle godine, nakon što je iskaz dala i Ćelina zakonita supruga Ehlimana Delalić.

Iako je bilo dogovoreno da će Azra Sarić svjedočiti video-linkom, iz sudnice Suda BiH, do obrata je došlo kada je svjedokinja prijavila da je izložena strašnim pritiscima, i da je više osoba od nje tražilo da povuče iskaz.

''Znakovito je, također, da je istragu u ovom slučaju odmah preuzeo šef Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarsku kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH Božo Mihajlović, koji je sredinom kolovoza 2014. potpisao naredbu za otvaranje istrage protiv Fahrudina Radončića, Ekrema Lekića, Nasera Orića i Senada Šahinpašića Šaje, zbog sumnje da su kao članovi zločinačke organizacije Nasera Kelmendija sudjelovali u pripremi ubojstva Ramiza Delalića Ćele'', navodi Slobodna Bosna.

I dok je Tužiteljstvo BiH istraživalo tko je sve i po čijem nalogu pritiskao Azru Sarić da pred Osnovnim sudom u Prištini ne otkrije tajne koje joj je Ramiz Delalić povjerio prije smrti, protiv sarajevske liječnice je pokrenuta zastrašujuća medijska kampanja, s ciljem da se ni kriva, ni dužna, optuži za smrt pacijenta.

Doktorica Sarić je, podsjeća Slobodna Bosna, koncem prosinca ''optužena'' kako je kao stažistkinja na Odjelu za maksiofacijalnu kirurgiju Univerzitetsko-kliničkog centra Sarajevo nesavjesno liječila pacijenta Sabahudina Hukaru, što je u konačnici dovelo do njegove smrti.

Iako je u priopćenju liječnika UKC Sarajevo navedeno da uzrok smrti nesretnog čovjeka nije bilo vađenje zuba i da je pacijent duže vrijeme bio teško bolestan, na stubu se srama našla jedino doktorica Sarić.

''U medijskoj su hajci protiv mlade liječnice, očekivano, prednjačili novinari Dnevnog avaza'', navodi Slobodna Bosna.

Kopirati
Drag cursor here to close