Odlučio Sud

Pritvor i blokada imovine načelniku sarajevske općine i njegovoj tajnici

Na prijedlog Tužiteljstva KS, Kantonalni sud u Sarajevo odredio je jednomjesečni pritvor Ibrahimu Hadžibajriću i Almi Destanović.
Vijesti / Flash | 12. 05. 2023. u 17:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Avaz.ba / Pritvor i blokada imovine načelniku sarajevske općine i njegovoj tajnici

Na prijedlog Tužiteljstva Kantona Sarajevo, Kantonalni sud u Sarajevo odredio je jednomjesečni pritvor načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću i Almi Destanović, tajnici Općine.

Ovu odluku su priopćili putem službenog priopćenja iz Tužiteljstva Kantona Sarajevo.

“Na prijedlog Tužiteljstva KS, Kantonalni sud u Sarajevo odredio je jednomjesečni pritvor Ibrahimu Hadžibajriću i Almi Destanović. Istovremeno sud je donio Rješenje o blokiranju novčanih sredstava i privremenu obustavu transakcija i to Ibrahimu Hadžibajriću 217.000 KM i 5.270 eura, dok je Almi Destanović blokirano 161.000 KM”, navodi se u priopćenju, prenosi N1.

Pritvor osumnjičenom Hadžibajriću je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Također, Almi Destanović pritvor je određen zbog opasnosti od bijega i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogla ponoviti krivkazneoično djelo.

Podsjetimo, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo izjasnio se da nije kriv na ročištu o prijedlogu Tužiteljstva KS za određivanje mjere pritvora, koje je održano u Kantonalnom sudu Sarajevo. Hadžibajrić je negirao navode tužitelja da je njegov nadimak Beg na Sky aplikaciji. Tužitelji su iznijeli detalje za što konkretno sumnjiče Hadžibajrića i Almu Destanović, tajnicu općine.

Kopirati
Drag cursor here to close