Tuzlanska rapsodija

Pripravnica ministrica, kažnjenik ministar

Vijesti / Flash | 09. 07. 2015. u 21:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U novoj vladi Tuzlanske županije, čiji je preustroj pratila ostavka premijera Bege Gutića iz SDA, pa njegovo ponovno postavljanje na tu funkciju nekoliko sati poslije toga, sjedit će pripravnici i kažnjeni.

Naime, za ministricu pravosuđa i uprave u novi saziv Vlade imenovana je Ivana Kulić iz Narodne stranke radom za boljitak, koja je, kako navode tuzlanski mediji pripravnica, inače diplomirana pravnica.

Na mjesto ministra unutranjih poslova imenovan je pak Husein Topčagić koji je 2010. godine kažnjen zabranom obavljanja dužnosti u izvršnoj vlasti na razdoblje od četiri godine zbog sukoba interesa. Topčagića je kaznilo Središnje izborno povjerenstvo jer je istovremeno obavljao dužnos vijećnika u Općinskom vijeću Gradačac i člana Skupštine privatnog poduzeća Gradačački sajam koje je u 2009. godini sklapalo ugovore više od 5.000 KM.

U novoj vladajućoj većini nisu ministri iz Demokratske fronte, a njihova mjesta su popunjena novim ministrima iz reda Stranke za BiH i Narodne stranke radom za boljitak te SDA.

Inače, Alen Gadžo, smijenjeni ministar unutarnjih poslova, rekao je za agenciju Patria kako se Gutić ovim potezom želio se riješiti ne ministara DF-a, nego njega osobno.

''Cilj je zaštiti kriminal koji su pravili svih ovih godina i ovo što je još ostalo malo da opljačkaju. To je jedini cilj i danas su postavili vjerojatno čovjeka koji će sve to da poravna. Glavna krađa se događa u RMU Banovići. Gore se svaki dan stotine tisuća mraka trpa u privatne džepove i ja sam pokrenuo određene procedure i dao dokumentaciju nadležnim organima'', rekao je Gadžo i dodao kako je to ''jedan nevjerojatan kriminal koji se dešava''.

''Premijer Gutić i njegov mentor Mirsad Kukić rade zapošljavanje svojih rođaka, prijatelja, poznanika u sve javne institucije u TŽ. Od Kliničkog centra, pa dalje. To je klasični kriminal, i oni ponižavaju građane Grada Tuzle i TŽ'', rekao je Gadžo.

Kaže kako se radi o višemilijunskom i višegodišnjem kriminalu. 

Kopirati
Drag cursor here to close