Očekuje dobre rezultate

Pripadnicima SIPA-e naknade za dobar rad

Vijesti / Flash | 03. 11. 2014. u 15:29 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjedištu Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u ponedjeljak 3. Studenog održana je sjednica Kolegija direktora SIPA-e, na kojoj su osim direktora Gorana Zubca i užeg rukovodstva, nazočili načelnici svih organizacijskih jedinica SIPA-e.

Na kolegiju je razgovarano o rezultatima rada Agencije, o usvajanju novog Pravilnika o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji SIPA-e, unapređenju radne discipline i drugim tekućim pitanjima. Konstatirano je da je Agencija u proteklom razdoblju intenzivno radila na sprječavanju, otkrivanju i istraživanju kaznenih djela iz svoje nadležnosti i da su sveukupni rezultati rada veoma dobri.

Direktor Zubac izrazio je zadovoljstvo zbog postignutih rezultata i podsjetio sve prisutne da je 'posao' SIPA-e najsloženije istrage i predmeti, s posebnim naglaskom na borbu protiv terorizma, organiziranog kriminala, teškog financijskog kriminala i korupcije, te ratnih zločina, kao i da u narednom razdoblju očekuje jednako dobre rezultate rada. Naglasio je da će službenici SIPA-e, u skladu s postignutim rezultatima i zalaganjem u radu, biti nagrađivani, te da će rezultati rada biti osnovni kriterij za napredovanje u službi.

Na Kolegiju je razgovarano i o jačanju sveukupnih istražnih kapaciteta i profiliranju najboljih kadrova SIPA-e, te na materijalno-tehničkom jačanju, što će SIPA-u podići na veći kvalitativni nivo.

Direktor Zubac je, također, izrazio zadovoljstvo zbog usvajanja novog Pravilnika o unutarnjoj organizaciji SIPA-e, jer će usvajanje Pravilnika omogućiti još funkcionalnije obavljanje poslova i zadataka iz nadležnosti Agencije i efikasnije tretiranje ključnih problematika iz oblasti terorizma, organiziranog kriminala, financijskog kriminala i korupcije, te ratnih zločina i drugih kaznenih djela propisanih Kaznenim zakonom BiH. Sve ovo će rezultirati stvaranjem sigurnijeg ambijenta za život svih građana BiH, što je dužnost i osnovni zadatak SIPA-e, zaključio je Zubac.

Kopirati
Drag cursor here to close