Kobani

Pripadnici Islamske države odrubili glave sedmorici muškaraca i tri žene

Vijesti / Flash | 01. 10. 2014. u 15:28 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici militantne grupe Islamska država odrubili su glave sedmorici muškaraca i tri žene u sjevernoj kurdskoj regiji Sirije, javio je Reuters, pozivajući se na izvještaj promatračke grupe.

Čelnik Sirijske promatračnice za ljudska prava Rami Abdulrahman izjavio je u srijedu da su petero kurdskih boraca protiv Islamske države, među kojima tri žene, i četiri sirijska arapska pobunjenika zarobljeni i odrubljene su im glave u utorak. Jednom kurdskom civilu također je odrubljena glava, priopćio je Abdulrahman.

On je izjavio da su se zločini dogodili 14 kilometara zapadno od Kobanija, kurdskog grada opkoljenog od Islamske države u blizini turske granice, u okviru kampanje da se zastraše mještani koji se odupiru napredovanju militantne grupe.

SAD napao Islamsku državu nedaleko od turske granice

Američke snage izvele su u srijedu zračne udare na borce Islamske države koji su opkolili kurdski grad Kobani nedaleko od sirijske granice s Turskom, rekli su kurdski izvori u gradu.

Reutersov dopisnik s turske strane granice čuo je zrakoplove i vidio stup crnog dima koji se uzdizao u nebo jugoistočno od grada.

Danas su američki zrakoplovi pogodili selo koje se nalazi četiri do pet kilometara jugoistočno od Kobanija i čuli smo da su uništili jedan tenk (Islamske države), rekao je Parwer Mohammed Ali, prevoditelj kurdske skupine PYD u telefonskoj izjavi za Reuters iz Kobanija.

Esmat al-Šeik, zapovjednik kurdskih snaga koje brane Kobani, izjavio je da je izvedeno pet zračnih udara, ali da još ne zna jesu li bili uspješni. Zrakoplovi još uvijek kruže, kazao je.

Kopirati
Drag cursor here to close