Da se ne zaboravi

Pripadnici HVO-a iz BiH krenuli prema Vukovaru na Dan sjećanja

Vijesti / Flash | 15. 11. 2015. u 17:46 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici više braniteljskih udruga Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) iz svih dijelova BiH krenuli su u nedjelju u koloni sjećanja prema Vukovaru kako bi odali počast hrvatskim braniteljima i Vukovarcima.

Iz mjesta Gornja Obodnica kod Tuzle bivši branitelji krenuli su pješice prema Vukovaru poručujući 'kako su uz Vukovar i danas' te da nisu zaboravili kroz kakve strahote su prošli građani ovoga grada, piše Hina.

"Najveći genocid nakon Drugog svjetskog rata je nešto što se zaboraviti ne smije, vrijeme je pred nama da gradimo odnose i da svatko učini koliko može da bi se govorilo o oprostu, ali o zaboravu nikako! Naši branitelji koji su branili Hrvatsku a kasnije i Bosnu i Hercegovinu od agresora žele na ovaj način odati počast stradalima u gnusnom zločinu nad Vukovarom, a što namjeravamo raditi i u budućnosti", naveo je Matija Mrkonjić, sudionik kolone sjećanja.

Nakon polaska iz Gornje Obodnice, sudionici su se zaputili prema Drijenči i Brčkom, gdje će im se priključiti i ostali sudionici kolone, te će zajedno nastaviti put Vukovara.

Nakon prepješačenih 130 km, kolona sjećanja Tuzla-Gornja Obodnica–Vukovaru u sam Vukovar bi trebala stići 18. studenog, na Dan sjećanja na žrtve Vukovara.

Dragovoljci, veterani i ratni vojni invalidi domovinskoga rata HVO-a iz Županije Posavske također su u nedjelju krenuli na 70 kilometara dug put do Vukovara noseći u sebi i sjećanje na sve poginule koji su branili Posavinu. Prije polaska zapalili su svijeće i položili vijence ispred Spomen obilježja u Orašju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close