Višegrad

Pripadnici četničkog pokreta napali ekipu N1, napadač priveden

Vijesti / Flash | 13. 03. 2016. u 13:51 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekipa televizije N1, reporterka Adisa Ibrahimović i kamerman Alen Skorupan, napadnuti su danas u mjestu Draževina kod Višegrada gdje su se okupili pripadnici Ravnogorskog četničkog pokreta.

Nakon što su ih novinari pitali za izjavu, došlo je do fizičkog napada i udaranja kamerom i mikrofonom. Na svu sreću, spasili su ih momci iz Srbije.

"Momci iz Srbije su poletjeli prema nama i počeli su nas braniti i gurati od čovjeka koji nas je napao te su nas utrpali u auto, nakon čega su počeli i drugi dolaziti. Napravili su nam prostor da odemo i kroz prozor su nam se ispričali i rekli da im je žao što se to dogodilo, da to nije njhov stav i da je to djelo pojedinca i da to nikad ne bi uradili", kazala je vidno potresena reporterka N1 Adisa Ibrahimović.

Podsjetimo, u Draževini, u okolini Višegrada, održavao se ručak povodom 70 godina od uhićenja četničkog vođe Dragoljuba Draže Mihajlovića.

VIDEO| Pogledajte napad četnika na ekipu N1 kod Višegrada

Policija u Višegradu identificirala je i pronašla osobu koja je pokušala oduzeti kameru snimatelju televizije N1 iz Sarajeva i u tijeku je njegovo privođenje u Policijsku stanicu, potvrdili su danas za Fenu u Ministarstvu unutarnjih poslova RS-a.

Ekipa N1 iz Sarajeva je višegradskoj policiji prijavila napad, koji se dogodio po okončanju skupa koji su danas organizirali pripadnici Ravnogorskog pokreta iz Republike Srpske povodom 70 godina od uhićenja Dragoljuba Draže Mihailovića.

U Ministarstvu unutarnjih poslova RS-a su rekli za Fenu da je reporterka N1 Adisa Ibrahimović u izjavi navela da su, u 13.30 sati, po okončanju ovog skupa koji je održan u mjestu Draževina, njoj i snimatelju prišle tri osobe koje su ih verbalno napale.

Treća osoba je, kako je prijavila, potom pokušala oduzeti kameru snimatelju te da su u tom napadu zadobili i određene tjelesne ozljede.

U policiji je u tijeku uzimanje izjave od ekipe N1, a na mjestu događaja se prikupljaju i izjave očevidaca. O ovom slučaju policija će obavijestiti dežurnog tužitelja.

Kopirati
Drag cursor here to close