Odrubljena glava

Pripadnici Abu Sayyafa likvidirali državljanina Njemačke

Vijesti / Flash | 05. 03. 2017. u 08:02 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Filipinski vojnici pronašli su ostatke starijeg državljana Njemačke kome su militanti grupe 'Abu sayyaf' odrubili glavu prošlog tjedna, rekao je vojni dužnosnik.

I glava i tijelo Jurgena Kantnera (70) pronađeni su tijekom borbenih djelovanja u gradu Indanan, u zabačenoj južnoj provinciji Sulu (udaljenost više od 1000 km od Manile), rekao je vojni zapovjednik Cirilito Sobejana novinarima.

Ostaci Kantnera bit će zadržani u bolničkoj mrtvačnici u mjestu Sulu dok se priprema dokumentacija za transport tijela, rekao je Sobejana.

Militanti povezani sa 'Islamskom državom' postavili su video snimak na internet na kojem se vidi odrubljivanje glave njemačkom državljanu, nakon što je istekao rok za plaćanje otkupa u visini od 600.000 dolara.

Nijemac star oko 70 godina držan je na malom ostrvu Jolo i dva puta je molio za pomoć u kratkim video snimcima, rekavši da će biti ubijen ako se ne plati otkup.

Kako navodi Reuters Kantner je plovio brodom kada je otet 7. studenog prošle godine u južnim Filipinima, a na brodu je bilo tijelo ženske osobe, Sabine Merz, koja je ustrijeljena.

Pripadnici 'Abu Sayyafa' otimaju pretežno strane turiste, te ukoliko im se ne ispune postavljeni zahtjevi, ubijaju zatočenike, kao što je to bio slučaj prošle godine sa dvoje Kanađana. Reuters navodi kako se vjeruje da drže još najmanje 19 stranaca.

Kopirati
Drag cursor here to close