Priopćenje OSA BiH

OSA BIH: Vodi se hibridni rat protiv institucije države BiH i ove agencije

Vijesti / Flash | 16. 08. 2022. u 16:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom nekoliko posljednjih godina intenzivno se vodi hibridni rat protiv institucije države Bosne i Hercegovine, pogotovo protiv Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, navode iz ove državne institucije.

Dodaju kako su napadi na Agenciju i njeno rukovodstvo sve učestaliji posljednjih mjeseci s ciljem njene destabilizacije.

Ovakvi dobro isplanirani napadi ometaju rad Agencije, ali ne i njeno funkcioniranje.

''Posvećeni smo svom zadatku, prvenstveno zaštiti interesa Bosne i Hercegovine i njenih građana, borbi protiv kriminala i korupcije i svih prijetnji koji dolaze iznutra ili izvana. U potpunosti odbacujemo sve navode koji rukovodstvo i Obavještajno-sigurnosnu agenciju BiH dovode u vezu s osumnjičenima za krivična djela i molimo sve medije da prilikom objavljivanja informacija Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH i njenom rukovodstvu pišu na osnovu činjenica i na objektivan način kako se ne bi uznemiravala javnost u Bosni i Hercegovini i ugrožavao integritet Agencije i životi njenih uposlenika'', navodi se u priopćenju OSA BiH.

Također, pozvali su sve partnerske agencije u Bosni i Hercegovini, policiju, tužiteljstvo i sudove na svim nivoima, da se aktivnije uključe u borbu protiv korupcije i kriminala.

''Dosadašnja suradnja Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine s partnerskim organizacijama u našoj zemlji i inostranstvu nikada nije izostala, pa tako neće ni ovaj put. Obavještajno-sigurnosna agencija BiH nastavlja raditi kao i do sada, u interesira države Bosne i Hercegovine i svih njenih naroda i građana'', stoji na kraju priopćenja.

Kopirati
Drag cursor here to close