Policija ih neće kazniti

Prijedor: Učenice došle pijane u školu, pa ih prijavili policiji

Vijesti / Flash | 04. 01. 2017. u 07:31 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri maloljetne učenice jedne prijedorske srednje škole prošli mjesec su na nastavu došle pijane. Da su učenice u vidno alkoholiziranom stanju primijetio je psiholog i odmah obavijestio prijedorsku policiju.

Iz CJB Prijedor priopćili su da je utvrđeno da su učenice prethodno bile u jednom ugostiteljskom objektu, ali u društvu nekoliko punoljetnih osoba, piše RTVBiH.

"Nije utvrđeno postojanje elemenata prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, u pogledu zabrane točenja alkoholnih pića maloljetnim osobama, a samim tim niti postojanje prekršajne odgovornosti zaposlenih osoba i vlasnika ugostiteljskog objekta" priopćila je glasnogovornica CJB Prijedor, Zvezdana Alendarević.

Iako policija u ovom slučaju neće kažnjavati, iz škole ipak najavljuju kazne zbog dolaska učenica na nastavu u pijanom stanju.

Predsjednica Aktiva direktora srednjih škola prijedorske regije, Valentina Sovilj, ističe da takve incidente obrazovne ustanove neće tolerirati.

"Pokrenut ćemo disciplinski postupak, te od učenica uz nazočnost roditelja, uzeti izjave" poručuje Sovilj.

Nastavničko vijeće predložit će kazne, a u ovom slučaju kazna će biti ukor uz smanjenje ocjene iz vladanja. Sovilj dodaje da pijanih učenika u školi do sada nije bilo. No, kako piše RTV BiH, ipak ima slučajeva služenja maloljetnika alkoholnim pićem u ugostiteljskim objektima.

''Konobar je rekao da je slušao uputu bivšeg gazde i poslužio maloljetnike alkoholnim pićem. Međutim, na djelu ga je uhvatila inspekcija zbog čega je kažnjen s 400 KM'', piše RTV.

Kopirati
Drag cursor here to close