Tužiteljstvo BiH

Prijedlog pritvora za Keljmendijevog suradnika

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili sudionike.
Vijesti / Flash | 07. 10. 2022. u 10:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Nukić Adija, rođenog 1990. godine u Sarajevu, državljanina BiH.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili sudionike, kao i ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni se, između ostalog, tereti da je kao pripadnik organizirane kriminalne skupine, koja je komunicirala putem zaštićenih aplikacija, kao korisnik dva Sky naloga, tijekom 2020. i 2021. godine sudjelovao u dogovaranju, preuzimanju, prijenosu, skrivanju i daljoj distribuciji, velikih količina opojnih droga ''speed'', marihuana, kokain i heroin, nekada u količinama od više kilograma, radi prodaje na ilegalnom narko-tržištu u Bosni i Hercegovini, kao i krijumčarenja i prodaje opojne droge u inozemstvu.

Mjera pritvora potrebna je jer Tužiteljstvo BiH u predmetu Elvis Keljmendi i dr., zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama iz zemalja regije i EU provodi opsežnu istragu sa ciljem identificiranja svih pripadnika organizirane kriminalne skupine i dokumentiranja brojnih kaznenih djela koja im se stavljaju na teret.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora, upućen je Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close