Sarajevo

Prijavila da su joj ukrali utržak, a ona novac potrošila na klađenje

Vijesti / Flash | 14. 08. 2015. u 15:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dana 13. kolvoza 2015.godine oko 23,15 sati, MUP Kantona Sarajevo obaviješten je IV PU da je u ulici Zenički potok, općina Ilidža, od strane dvije NN lica, izvršeno kazneno djelo razbojništva nad R.E. iz Sarajeva.

Tom prilikom ista je izjavila da su joj NN osobe, uz prijetnju pištoljem, otuđile torbu s dnevnom zaradom, a zatim se putničkim motornim vozilom marke “Passat”, crne boje, nepoznatih reg. oznaka, udaljila u nepoznatom pravcu.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog kaznenog djela, policijski službenici su došli do saznanja da se radi o lažnoj prijavi kaznenog djela.

U obavljenom razgovoru, ista je u potpunosti priznala da je lažno prijavila izvršenje kaznenog djela razbojništva, a novac potrošila na klađenje.

O prednjem je obaviješten tužitelj Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu, koji je naložio da se R.E. ispita na okolnosti izvšenih kaznenih djela iz člana 346. i 290, KZ F BiH (Lažno prijavljivanje i Utaja), a službeni izvještaj o počinjenim kaznenim djelima dostavi nadležnom tužiteljstvu, priopćio je MUP Kantona Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close