"POD LUPOM"

Prijavi nepravilnosti i promatraj izbore

Vijesti / Flash | 16. 06. 2016. u 13:09 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koalicija za slobodne i poštene izbore ''Pod lupom'' poziva građane i građanke Bosne i Hercegovine da prijave eventualne izborne nepravilnosti i da se prijave za građanske, nestranačke promatrače izbornog dana, putem besplatne telefonske linije 080 05 05 05.

Građanskim, nestranačkim promatranjem izbora Koalicija ''Pod lupom'' želi doprinijeti održavanju slobodnih i poštenih izbora u BiH. Prisutnost nestranačkih promatrača širom BiH ima za cilj zaštitu integriteta izbornog procesa i glasova drugih birača. Za razliku od stranačkih promatrača, koji izbore promatraju isključivo za potrebe jednog političkog subjekta, nestranački promatrači promatraju kako bi zaštitili ustavom zagarantirana prava svih drugih građana.

Koalicija ''Pod lupom'' koju čini šest nevladinih organizacija iz cijele države i ove godine prati cjelokupno izborno razdoblje od raspisivanja izbora do potvrđivanja izbornih rezultata, te poziva sve sudionike izbornog procesa na poštivanje Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Prijavu za promatranje izbora, pored besplatne telefonske linije 080 05 05 05, je moguće izvršiti na web stranici www.podlupom.org putem aplikacije – Budi promatrač!

Koalicija "Pod lupom" je do sada promatrala Opće izbore 2014. godine i prijevremene lokalne izbore u sedam općina. Na navedenim izborima je bilo angažirano 2.730 promatrača na 1.475 biračkih mjesta.

Na Lokalnim izborima 2016. godine biti će angažirano 3.000 građanskih, nestranačkih promatrača širom Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close