Zloupotreba položaja

Prijava zbog financijskog kriminala u JP Međunarodni aerodrom Sarajevo

Vijesti / Flash | 08. 07. 2014. u 19:31 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna uprava policije podnijela je Kantonalnom tužiteljstvu u Sarajevu izvještaj o počinjenom kaznenom djelu protiv direktora Međunarodnog aerodroma Sarajevo Ivana Veličana.

Pored njega, izvještaj je podnijet i protiv bivšeg direktora Aerodroma, Bakira Karahasanovića, te aktualnog pomoćnika direktora sarajevskog Aerodroma i predsjednika Nogometnog saveza BiH Elvedina Begića.

Oni su osumnjičeni za zloupotrebu položaja i ovlaštenja, sklapanje štetnog ugovora, te nesavjestan rad u službi, čime su Međunarodnom aerodromu Sarajevo nanijeli štetu od 1,7 milijuna KM, prenijela je Federalna televizija.

Iz Federalne uprave policije danas je priopćeno da je Kantonalnom tužiteljstvu u Sarajevu podnesen izvještaj o izvršenom kaznenom djelu protiv lica I.V, B.K. i E.B. iz Sarajeva zbog sumnje da su, u svojstvu odgovornih osoba u Međunarodnom aerodromu Sarajevo, počinili financijski kriminal i oštetili ovo poduzeće u iznosu od najmanje 1.735.000 KM.

Policijski službenici ove uprave su od studenog 2013. godine provodili mjere i radnje po naredbama tužiteljstva Sarajevo radi prikupljanja dokaza iz oblasti financijskog kriminala i zloupotrebe službenog položaja prilikom provođenja javnih nabavki i zapošljavanja u Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close