Politički protivnici

Prijava protiv Mektića neće zaustaviti borbu protiv korupcije

Vijesti / Flash | 04. 04. 2016. u 15:45 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Prijava protiv ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića za navodni ratni zločin, nedozvoljenu trgovinu i zloupotrebu službenog položaja predstavlja najniže dno koje je vladajuća stranka u Republici Srpskoj mogla dotaknuti, ne prezajući od načina za diskreditaciju političkih protivnika'', priopćeno je danas iz Partije demokratskog progresa (PDP).

Gnusna i uvredljiva prijava

Tvrde da su prijavu 'gnusnog i uvredljivog sadržaja službeno podnijeli pripadnici boračkih kategorija iz Prnjavora, a da to nije prvi put da SNSD iskorištava borce i drugu osjetljivu populaciju, nevladine organizacije i pojedince kako bi obezvrijedili neistomišljenike na političkoj sceni''.

''Simptomatično je da je prijava za Mektićeve navodne nečasne radnje tijekom rata podnesena upravo u vrijeme velikih istraga i uhićenja u vezi s kriminalom i korupcijom u bankama Republike Srpske, koje je ministar Mektić najavio i - ispunio obećanje'', kaže se u priopćenju PDP-a.

Iz ove stranke navode i da 'odgovorno tvrde da je ministar Dragan Mektić častan čovjek i kolega, kojem pružamo moralnu, ali i svaku drugu podršku u borbi protiv kriminala i korupcije u RS-u'.

Pripadnici boračkih kategorija iz Prnjavora dostavili su Okružnom tužiteljstvu u Banja Luci, Tužiteljstvu BiH i sigurnosnim agencijama prijavu protiv ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića za,kako su naveli, djela ratnog zločina, nedozvoljene trgovine i zloupotrebe službenog položaja.

Grčevita borba kriminala

Traže od nadležnih organa da bude 'preispitana Mektićeva odgovornost u slučaju ubojstva jedne osobe hrvatske nacionalnosti u zgradi SJB Prnjavor u ljeto 1992. godine, koji je kao ratni zarobljenik doveden s derventskog ratišta'', najavile su danas banjalučke 'Narodne novine'.

Ministar Mektić tvrdi da se u općini Prnjavor za vrijeme rata nije dogodio nijedan zločin, a onima koji ih izmišljaju, a kaže da tu prvenstveno misli na Dževada Galijaševića i Predraga Ćeranića 'neka je na čast to što govore'.

''Nažalost, ovakve optužbe više govore o njima i njihovoj želji da po svaku cijenu ukaljaju srpski narod, samo da bi zaštitili obranu kriminalne hobotnice, koja je uništila Republiku Srpsku'', rekao je on za BN televiziju.

Mektić kaže "da je ovo grčevita borba, onih koji su debelo zagrizli u kriminal i da je svjestan da na tome neće stati. Oni nemaju izbora, zatvor ih i onako čeka danas ili sutra"!?

Prijava neće zaustaviti borbu protiv korupcije

Potpredsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Ognjen Tadić smatra da podnesena prijava protiv ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, 'predstavlja najjasniji dokaz kakvu bi Republiku Srpsku htjeli politički mentori te prijave'.

''Bila bi to Republika Srpska iz koje su u Hag ili Sud BiH odvedeni svi Srbi koji su branili naš narod u proteklom ratu, a u kojoj bi onda ostali samo oni koji nijemo i poslušno prihvaćaju vlast zasnovanu na bezakonju i oni koji pljačkom i korupcijom takvo bezakonje provode'', kazao je Tadić.

Naglašava da je posebno bitno da se zna da Dragan Mektić 'nije samostalan strijelac', nego da iza njega stoji organizacija SDS, i da on ne čini ništa drugo nego osim što provodi politiku borbe protiv kriminala i korupcije.

''Javno pozivamo sve političke mentore ove i sljedećih planiranih prijava da odustanu od jalovih pokušaja da tu borbu zaustave napadima na Mektića i druge predstavnike SDS-a, jer ta borba je nezaustavljiva i vodit će je svaki od predstavnika SDS-a koji se nalazi na toj ili bilo kojoj drugoj funkciji'', istaknuo je Tadić.

Kopirati
Drag cursor here to close