Barbarić tvrdi

Prijatelj otkrio: Radončić trebao pasti u Turskoj

Vijesti / Flash | 29. 02. 2016. u 08:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Naredba za lišenje slobode Radončića bila operativna s 22. 1. 2016. godine, petak, ona je trebala biti aktivirana sutradan i to onog trenutka kada se Radončić nađe u Turskoj gdje bi bio lišen slobode i gdje bi mu kasnije bio određen ekstradicijski pritvor'', tvrdi u intervju za Večernjni list Radončićev odvjetnik Dragan Barbarić.

Naveo je kako je Radončiću trebala biti podmetnuta veća količina novca uključujući i zlato.

''Odmah bi od medija bio proglašen kriminalcem, ratnim profiterom i osobom koja je iz BiH iznijela ogromnu količinu novca i dragocjenosti. Konačno, Dnevni avaz bi bio predmetom inspekcije kojom bi se utvrdila nezakonitost u njegovom poslovanju, što bi sve imalo za posljedicu njegovo zatvaranje'', naveo je Barbarić iznijevši navodni detaljni plan uhićenja Radončića.

Naime, odvjetnik tvrdi kako je Radončić trebao 23. 1. 2016. godine - subota, zajedno s još jednom osobom otputovati u Tursku gdje je istog dana u večernjim satima imao dogovoren sastanak i večeru s jednim poznatim turskim investitorom i biznismenom.

''Prethodno su kupljene zrakoplovne karte, a zrakoplov je trebao poletjeti iz Sarajeva za Istanbul u 9 sati. U dolasku na Zračnu luku, gosp. Radončić je obaviješten od pratitelja koji je čekao na sarajevskoj Zračnoj luci i koji je s njima isto tako trebao otputovati u Istanbul, da je let za Istanbul zbog nevremena otkazan. Ništa sporno. Međutim, bitno je reći to da je prethodnog dana, odnosno 22. 1. 2016. godine - petak, izdana i potpisana naredba za lišenje slobode tada osumnjičenog Fahrudina Radončića i da je on cijelo to vrijeme bio pod posebnim mjerama, uključujući i prisluškivanje njegovih telefonskih razgovora, što opet znači da se znalo za njegov odlazak u Tursku'', navodi odvjetnik Barbarić.

Istaknuo je kakoRadončićeva obrana ''svjesno i namjerno'' nije koristila zakonsko pravo ulaganja prigovora na optužnicu Tužiteljstva BiH.

''Razlog je vrlo jednostavan i praktične prirode. Želimo i nastojimo u što kraćem vremenskom razdoblju krenuti u ovaj postupak i javno u sudnici pred očima javnosti razmontirati ovu politički osmišljenu i montiranu optužnicu'', rekao je odvjetnik te dodao kako su u opsežnom dokaznom materijalu koji je dostavio tužitelj dostavljeni i materijalni dokazi ''koji sami za sebe i neovisno o drugim dokazima vode do oslobađajuće presude''.

''Tužitelj je upravo postupao na način kako je to predviđeno i propisano zakonom, odnosno on je s jednakom pozornošću ispitao i utvrdio kako činjenice koje terete, tako i one koje idu u korist Radončića'', naveo je Barbarić i dodao kako mu je ''jedan prijateljski izvor dostavio kompletnu informaciju, bolje reći istanbulski scenarij''.

''Uostalom, cijeli taj dan petak - 22. 1. 2016. godine, gosp. Radončić provodi u Sarajevu, cijelo to vrijeme je pod posebnim mjerama, a naredba za lišenje slobode je operativna. On se ne lišava slobode jer se čeka let i njegov odlazak u Tursku, pri čemu, naravno, nitko nije znao niti je mogao znati da će let za Istanbul biti otkazan. I pored operativne naredbe za lišenje slobode Radončića, on istog dana, subota, 23. siječnja 2016. godine, odlazi automobilom u Crnu Goru i ne lišava se slobode, a vraća se 25. 1. 2016. godine - ponedjeljak, u Sarajevo kada je i lišen slobode'', rekao je, između ostalog, Barbarić.

Kopirati
Drag cursor here to close