Funkcioniranje vlasti

Prihvaćena inicijativa SDP i SBiH za izvanrednom sjednicom Predstavničkog doma zbog slučaja Budimir

Vijesti / Flash | 07. 05. 2013. u 10:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prihvaćena je inicijativa klubova zastupnika SDP-a i Stranke za BiH za zakazivanje izvanredne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH na temu funkcioniranje izvršne vlasti u Federaciji s posebnim osvrtom na predsjednika Federacije BiH.

Ustavno-pravna komisija Zastupničkog doma održat će sastanak danas u 13 sati na kojem će zauzeti stavove i predložiti Parlamentu mjere koje bi se trebalo poduzeti na ustavnom rješavanju blokada u Federaciji.

''U SDP-u smo procijenili da se Ustavno-pravna komisija odredi prema predsjedniku Federacije BiH i to bi pomoglo Zastupničkom domu da donese odgovarajuće zaključke, a nakon zasjedanja Ustavno-pravne komisije, izvanredna sjednica mogla bi se zakazati u roku 24 sata. Cilj je da se povjerenje ustavnih dužnosti prenese na jednog od podpredsjednika Federacije BiH'', izjavio je na pauzi sjednice šef kluba SDP-a Jasenko Selimović.

''Naša inicijativa za održavanje izvanredne sjednice Zastupničkog doma zasniva se na neefikasnosti vlasti u Federaciji. Tražimo od parlamentarne većine da omogući normalno funkcioniranje Federacije'', izjavio je šef Kluba SBiH Omer Vatrić.

Kopirati
Drag cursor here to close