Zvizdić

Priča o naoružanju nije realna: BiH nema balističke rakete

Vijesti / Flash | 29. 12. 2015. u 15:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić ocijenio je danas da je priča o naoružavanju zemalja regije dobila mnogo veći medijski publicitet nego što je riječ o realnim aktivnostima i projektima. On je, na konferenciji za tisak nakon razgovora s potpredsjednikom Vlade Srbije Rasimom Ljajićem, istaknuo da BiH nema balističke rakete, prenosi Tanjug.

"Mislim da svi na zapadnom Balkanu moramo poštivat realnost u kojoj živimo i shvatimo perspektive daljnjeg razvoja u tom sektoru. Hrvatska je članica NATO i nabavka oružja je vjerojatno dio programa koji alijansa provodi za svoje članice", objasno je Zvizdić.

On je ocijenio da ne postoji nikakva specijalna namjera samo za Hrvatsku. Zvizdić je rekao da Srbija i BiH nisu članice NATO, da BiH vodi politiku vojne neutralnosti i da ima dinamiku nabave oružja i obuke snaga sukladno proceduri pristupa NATO.

"Vrlo brzo, za par mjeseci, bit će aktiviran akcijski plan za članstvo u NATO s krajnjim ciljem da BiH postane članica ove alijanse", poručio je on.

Istaknuo je da BiH želi imati dobre odnose sa susjedima jer je to ključ stabilnosti i mira cijele regije zapadnog Balkana, dodajući da je daljnji razvoj pomirenja osnova za svaku vrstu političkog, društvenog i ekonomskog razvoja i suradnje BiH i Srbije.

''Cijenimo napore koje Srbija i premijer Aleksandar Vučić čine u tom pravcu. Sve skupa nas obavezuje više puta ponovljeno obećanje i dominantan vanjskopolitički cilj dviju zemalja, a to je sadržajnija i kvalitetnija suradnja dviju zemalja i posebno daljnji razvoj između Srba i Bošnjaka. To su ciljevi na kojima ćemo nastaviti raditi'', kazao je Zvizdić.

Najavio je da će uskoro posjetiti premijera Vučića u Beogradu te da je dodao da će Vučić i Zvizdić do kraja siječnja prisustvovati biznis forumu na poziv premijera Turske Ahmeta Davutoglua, što će biti prilika da se razgovara o ekonomskim projektima koji su važni za regiju zapadnog Balkana s obzirom na najavljene investicije Turske u ovom području.

Kopirati
Drag cursor here to close