Budite oprezni

Prevarant od 150 maraka

Nekoliko građana nasjelo je na prijevaru, pa su stoga htjeli sa ostalima podijeliti detalje prijevare kako i oni ne bi bili oštećeni.
Vijesti / Flash | 08. 09. 2018. u 10:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pixabay / Ilustracija

Više građana Mostara požalilo se našoj redakciji na prevaranta koji je od njih ovih dana tražio novac u humanitarne svrhe.

Nekoliko građana nasjelo je na prijevaru, pa su stoga htjeli sa ostalima podijeliti detalje prijevare kako i oni ne bi bili oštećeni.

Kako su nam prenijerli prevareni, radi se o zahtjevu za novčanu pomoć za liječenje oboljelog dječaka.

''Osoba koja nazove na mobitel zna o Vama dosta privatnih stvari, a nakon što Vam te stvari kaže, nastavi Vam pričati o dječaku čiji su roditelji u neimaštini i koji trebaju novac za liječenje. U pravilu traži 150 KM kako bi roditelji odveli dječaka na liječenje'', istaknuo je jedan od oštećenih građana.

Na upit kako će dostaviti novac, prevarant je rekao oštećenom da isti stavi u kuvertu i da kuvertu ostavi u jednom od kafića ili trgovina koju će kasnije netko pokupiti.

Prevareni je to i učinio, a stvari su mu postale sumnjive tek kad je od par drugih ljudi čuo da je od njih na isti način ''izvučen'' novac.

Imajući sve navedeno u vidu, naš sugovornik je upozorio građane Mostara i Hercegovine na oprez uz napomenu da novac za humanitarne svrhe ne daruju na ovaj način, jer se očito radi o prijevari.

Kopirati
Drag cursor here to close