Sud

Presuda Mili Puljiću 28. ožujka

Tužiteljstvo BiH je u završnim riječima predložilo Apelacijskom vijeću da utvrdi Puljićevu odgovornost i izrekne mu kaznu u skladu sa zakonom, dok je obrana predložila da Puljić bude oslobođen kaznene odgovornosti
Vijesti / Flash | 14. 03. 2019. u 14:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apelacijsko vijeće Suda BiH izreći će 28. ožujka presudu Miletu Puljiću, optuženom za zločin protiv čovječnosti počinjen na području Mostara, nakon obnovljenog postupka pred tim vijećem. 

Tužiteljstvo BiH je u završnim riječima predložilo Apelacijskom vijeću da utvrdi Puljićevu odgovornost i izrekne mu kaznu u skladu sa zakonom, dok je obrana predložila da Puljić bude oslobođen kaznene odgovornosti, javlja BIRN BiH. 

Do obnovljenog suđenja je došlo nakon što je Apelacijsko vijeće uvažilo žalbu Tužiteljstva BiH protiv oslobađajuće presude Mili Puljiću, nekadašnjem zapovjedniku Druge bojne Druge brigade Hrvatskog vijeća obrane (HVO). 

Oslobođen je optužbe da je 1993. i 1994. počinio zločine protiv čovječnosti na području Mostara. Puljić je oslobođen krivnje da je dopustio podređenima da zatvorenike iz “Heliodroma” odvedu na prinudne radove na prvoj liniji fronta i u živi štit, te sudjeluju u prisilnim nestancima i premlaćivanjima. 

Kopirati
Drag cursor here to close