Zdravstvena zaštita

Prestanite se baviti igrama 'fiktivnih ušteda' nauštrb građana

Vijesti / Flash | 02. 06. 2016. u 15:03 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik u Federalnom parlamentu BiH Dennis Gratz je danas uputio prijedlog izmjena Zakona o zdravstvenoj zaštiti koje se tiču postizanja većeg stupnja zaštite za pacijente koji boluju od kroničnih i neizlječivih bolesti na području Federacije.

Palijativna medicina koja obuhvaća njegu o ovoj kategoriji pacijenata, smatra Gratz, do sada nije bila dovoljno uređena, te u nekim segmentima ne prati međunarodne standarde u zdravstvu, te da je najvažnije da pozornost zdravstvenog sustava bude usmjerena na ono što je pacijentima važno i 'da se prestanemo baviti igrama 'fiktivnih ušteda' nauštrb onih kojima je pomoć najpotrebnija'.

''Vijeće za zdravstvo Naše stranke u suradnji sa Udruženjem "Inicijativa za uvođenje palijativnog tretmana u BiH" pristupila je analizi vrijedećih propisa, te su ovi prijedlozi rezultat vrijednog višemjesečnog rada. Vjerujem da će zdravstvene ustanova prepoznati važnost ovog prijedloga, a zatim i federalni ministar zdravstva'', dodao je Gratz, priopćeno je iz Naše stranke.

Palijativna medicina kao grana medicine podrazumijeva potpunu njegu o bolesniku oboljelom od kronične i neizlječive bolesti. Prijedlozi izmjena vrijedećih propisa zdravstvene zaštite idu u pravcu preporuka Vijeća Europe, navode iz Naše stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close