BiH

Presreli svatove, otrgnuli hrvatsku zastavu i mladoženju udarili pištoljem u glavu

„Mislio sam da netko zaobilazi kolonu jer svatovi idu malo sporije. Nisam ni slutio što će se dogoditi''
Vijesti / Flash | 07. 11. 2022. u 16:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na magistralnoj cesti Tuzla-Orašje u mjestu Lončari, Cvijan Cvijanović i Siniša Stevanović presreli su i blokirali svatovsku kolonu koja se kretala iz Brčkoga u Domaljevac. Osim što su prijetili svatovima, otrgnuli su hrvatsku zastavu, te je Stevanović drškom pištolja udario mladoženju u glavu, nakon čega je mladoženja odmah prevezen u Županijsku bolnicu Orašje.

Presreli i zaustavili svatove

Dan koji je trebao biti najsretniji u životu za Roberta Tomića i njegovu izabranicu pretvorio se u pravi horor, kada su 30. listopada ove godine oko 13,20 sati dvojica mladića srpske nacionalnosti, automobilom marke Audi A6, karavan, zlatne boje presreli i zaustavili svatove, jer je u koloni bila jedna hrvatska zastava, piše Dnevnik.ba.

„Mislio sam da netko zaobilazi kolonu jer svatovi idu malo sporije. Nisam ni slutio što će se dogoditi. Autom su potom popriječili put i tada je krenula agonija. Oteli su zastavu, slomili i stavili u auto. Izašao sam vani da vidim o čemu se radi. Tada je Siniša Stevanović izvadio pištolj, repetirao ga i upro u mene. Krenuo sam u samoobranu da maknem pištolj, nakon čega me on tim pištoljem udario u potiljak glave, poslije čega sam pao. Kada sam pao krenuo me udarati nogama.“, ispričao je Robert Tomić. 

Foto:Dnevnik.ba / Krv na mladoženjinoj odjeći

Ilija Babić, Robertov vjenčani kum potvrdio ovaj nemili događaj te kazao kako je razočaran reakcijom policije Republike Srpske.

„Kada je kolona zaustavljena izašao sam iz auta i vidio Cvijana Cvijanovića koji je sa mnom išao u školu. Odmah iza mene je izašao i Robert. Tada je Siniša Stevanović iz kutije izvadio pištolj i napao   Roberta. Nakon što je ozlijedio mladoženju sjeli su u auto i pobjegli. Unesrećenog smo odmah stavili u auto i odvezli su ga u bolnicu u Orašje. Bilo je užasno, ljudi su bili prestrašeni, djeca su plakala. Pozvali smo odmah policiju, a kada su došli policajac nas je pitao, parafraziram, „Zašto ste i pokazivali zastavu kad znate što će biti?“. Odmah smo rekli imena napadača, međutim oni su tek sutra dan otišli na ispitivanje.“

Nije prvi ovakav slučaj 

Unesrećenom mladoženji je u Županijskoj bolnici u Orašju pružena liječnička pomoć, gdje mu je rana zadobivena od udarca pištoljem ušivena. Ustanovljeno je da je dobio i potres mozga.

Mladenci su se nakon ovog događaja ipak vjenčali. Mladoženja kaže kako nije mogao sudjelovati u cijeloj večernjoj zabavi, zbog bolova, a kum Babić kaže kako je te večeri sve nekako bilo u grču.

Pišu kako ovo nije prvi ovakav slučaj u mjestu Lončari. Navode, sve je izazvano mržnjom prema jednom narodu i njegovim obilježjima. Svi se nadaju kako će policija ipak uraditi svoj posao, te nasilnike strogo kazniti.

Foto: Dnevnik.ba / Siniša Stevanović

Dnevnik.ba doznaje napadači su pripadnici grupe „Sveti Georgije“ iz Lončara.

Reagirao i HNS

''Hrvatski narodni sabor najoštrije osuđuje nedavni fizički napad na svatovsku kolonu zbog isticanja zastave hrvatskoga naroda u mjestu Lončari kod Orašja'', poručili su u priopćenju.

Dodaju kako ''govor mržnje, netrpeljivost i nasrtaji na hrvatske simbole u Bosni i Hercegovini, uključujući i Republiku Srpsku, su apsolutno neprihvatljivi i trebaju biti primjereno kažnjeni''.

''Hrvatski narodni sabor poziva policiju i pravosudna tijela na sankcioniranje ovog i sličnih slučajeva izazvanih mržnjom prema pripadnicima hrvatskoga naroda i njegovim obilježjima u Bosni i Hercegovini'', zaključili su u priopćenju iz HNS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close