Borka Rudić

Preradikalan zahtjev HNS-a o javnom servisu

Vijesti / Flash | 27. 02. 2017. u 13:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Udruga BH novinari nije zadovoljna funkcioniranjem Javnog RTV servisa BiH, ali to ne znači da ga se treba ukinuti ili pretvoriti u većinski nacionalne televizije', izjavila je glavna tajnica Udruge "BH novinari" Borka Rudić.

Tijekom današnje javne rasprave o ustroju Javnog RTV sustava rekla je kako je prijedlog osnovnog modela ustroja Javnog RTV servisa koju je ponudio Hrvatski narodni sabor BiH, preradikalan i teško izvediv, dok se o dopunskom modelu može raspravljati.

''Mislim da se kod dopunskog modela, u pozitivnoj i konstruktivnoj raspravi, može doći do kompromisnog rješenja'', kazala je Rudić tijekom rasprave koja se održala u Sarajevu, u organizaciji Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH.

Istaknula je kako se prilikom traženja rješenja o transformaciji Javnog RTV sustava trebaju uvažavati, ne samo potrebe konstitutivnih naroda, već i ostalih građana te da je u raspravu potrebno uključiti i novinare te djelatnike Javnog RTV servisa.

Glavna tajnica Udruge "BH novinari" dodala je kako će u pismenom obliku poslati sve komentare na prijedloge ustroja Javnog RTV servisa.

Kopirati
Drag cursor here to close