MVP BiH

Preporuke bh. građanima: Oprez prilikom putovanja u Tursku

Vijesti / Flash | 22. 07. 2016. u 15:25 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo vanjskih poslova BiH preporučuje građanima Bosne i Hercegovine koji putuju u Republiku Tursku oprez prilikom putovanja - objavljeno je na web stranici tog ministarstva.

To podrazumijeva izbjegavanje prisustva na mjestima masovnog okupljanja iz bilo kojih razloga, dosljedno poštovanje sigurnosnih preporuka koje daju turske vlasti, kao i preporuka koje daju uprave turističkih resorta u kojem se nalaze, ukoliko u Republici Turskoj borave turistički.

MVPBiH podsjeća da je 20. srpnja predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan proglasio tromjesečno vanredno stanje u zemlji, poslije neuspjelog pokušaja vojnog puča.

''Zbog novonastale situacije u Republici Turskoj kao i zbog oružanog sukoba koji se vodi u Siriji, preporučuje se građanima BiH suzdržanost od putovanja i boravka u oblastima koje se nalaze unutar granice od 10 kilometara sa Sirijom. Građanima se ista suzdržanost od putovanja i boravka preporučuje i za sve jugoistočne provincije, to jest provincije koje graniče s Irakom i Sirijom'', objavljeno na web stranici MVP-a BiH.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH, dodaje se, informirano je od Veleposlanstva BiH u Ankari da gradovi i mjesta u kojima uobičajeno gostuje najveći broj naših državljana nisu bili zahvaćeni nemirima, te da su aerodromi, luke i granični prelazi otvoreni i da se promet preko njih odvija nesmetano.

Veleposlanstva, također, informira da servisi i službe javnog i privatnog sektora funkcioniraju u neometanom kapacitetu.

00Mada se situacija u Republici Turskoj smiruje i mada vlasti Republike Turske drže pod kontrolom sigurnost u zemlji, ipak se dakle savjetuje oprez prilikom putovanja u Republiku Tursku'', navode iz MVP BiH.

Građanima se u tom smislu dodatno sugerira da kontaktiraju svoje avio-kompanije i turističke organizacije, prije nego što započnu putovanje, radi dobivanja aktualnih informacija kako o svom putovanju tako i o boravku na mjestima svoje destinacije.

U slučaju potrebe naši građani mogu kontaktirati dežurni telefonski broj Veleposlanstva u Ankari i Generalnog konzulata u Istanbulu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close