SAD

Preokret u predsjedničkoj kampanji: Rujanske ankete daju prednost Trumpu

Vijesti / Flash | 07. 09. 2016. u 08:26 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema posljednjim anketama pred 58. predsjedničke izbore u SAD-u, kandidat Republikanske partije Donald Trump ima blagu prednost u odnosu na kandidatkinju Demokratske stranke i bivšu američku državnu tajnicu Hillary Clinton, javlja Agencija Anadolija.

Birači će na izborima 8. studenog birati 45. predsjednika SAD-a, a u jeku predizborne kampanje različite istraživačke i medijske kuće provode anketna ispitivanja javnog mnijenja.

Prema rezultatima ankete koju je proveo CNN/ORC karizmatični biznismen Trump ima podršku 45 posto biračkog tijela, a njegovu oponenticu Clinton trenutno podržava 43 posto birača.

Kandidat Libertarijanske partije Gary Johnson ima podršku sedam, a kandidat Zelenih Jill Stein dva posto birača.

Istraživači CNN/ORC-a anketu sa 1.001 ispitanikom su proveli u razdoblju od 1. do 4. rujna, a rezultati su poprilično iznenadili javnost u SAD-u jer je anketa iz kolovoza iste kuće davala prednost od osam posto u korist kandidatkinje demokrata Clinton.

Predsjednički kandidati će 26. rujna na njujorškom Sveučilištu Hofsra nazočiti prvom direktnom sučeljavanju, a raspravu će izravno prenositi američke televizijske kuće.

Kopirati
Drag cursor here to close