Nakon teške bolesti

Preminuo predsjednik Saveza boraca Federacije BiH Samir Sulejmanović

Vijesti / Flash | 24. 12. 2016. u 15:48 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Saveza boraca Federacije BiH, najbrojnijeg boračkog udruženja koje okuplja demobilirane borce, Samir Sulejmanović, preminuo je danas u Ilijašu nakon duže i teške bolesti.

Dženaza Samiru Sulejmanoviću će biti obavljena u ponedeljak, 26. prosinca, u 14.15 sati (nakon ikindija namaza) u mezaristanu Stari Ilijaš.

"Odlaskom predsjednika Sulejmanovića, Savez boraca Federacije BiH, Koordinacija boračkih udruženja na razini Federacije BiH, Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata ostali su bez velikog borca za istinu, pravdu, poštenje i veća prava boračkih kategorija.

Otišao je naš pilot, otišao je ratni komandant bataljona, ostaju ponosni supruga Dina i sin Halil i roditelji Samira, ostaje ponosan Bratunac gdje je rođen, ostaje Podrinje koje je volio, ostaje Bosna i Hercegovina za koju je živio", navode njegovi suborci iz Koordinacije udruženja boračkih kategorija Federacije BiH i federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, priopćeno je iz ureda ministra Bukvarevića.

Kopirati
Drag cursor here to close