Srčani udar

Preminuo novinar i vlasnik Nezavisnih novina Željko Kopanja

Vijesti / Flash | 08. 08. 2016. u 16:13 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novinar i vlasnik Nezavisnih novina Željko Kopanja je u popodnevnim satima doživio težak infarkt, dok se nalazio u svojoj vikendici u kanjonu Ugra, u blizini Kneževa.

"Helikopterski servis RS-a brzo je reagirao, kao i liječničke ekipe. Pokušali su reanimaciju, ali udar je bio fatalan", potvrdio je za Klix.ba novinar Slobodan Vasković.

Rođen je prije 62 godine u Kotor Varoši. Završio je fakultet Ekonomije, a novinarsku karijeru započeo je u banjalučkom 'Glasu', današnjem 'Glasu Srpske'. Za vrijeme rata radio je kao novinar beogradskog tjednika 'Telegraf'. Po završetku rata u BiH osniva tjednik i dnevni list 'Nezavisne novine'.

'Nezavisne' su tijekom 1999. godine pisale o ratnim zločinima srpskih paravojnih snaga u BiH, a zbog njih je Kopanja počeo dobijati prijetnje smrću. Nekoliko mjeseci kasnije pod njegov automobil podmetnuta je eksplozivna naprava. Liječnici su mu uspjeli spasiti život, ali ne i noge koje su amputirane. Izvšitelji naručenog atentata ni danas nisu otkriveni.

Željko Kopanja je dobitnik nagrade Povjerenstva za zaštitu novinara iz New Yorka, Udruženja pisaca iz Norveške, Srpske riječi iz Beograda, Udruženja novinara iz Italije, ali i mnogih drugih.

Kopirati
Drag cursor here to close