Borac za prava

Preminuo Babatunde Osotimehin: Ogroman gubitak za žene, djevojčice i mlade

Vijesti / Flash | 05. 06. 2017. u 17:32 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Populacijski fond UN-a (UNFPA) objavio je sa žaljenjem u ponedjeljak da je čelnik te UN-ove agencije dr. Babatunde Osotimehin, sinoć iznenada preminuo u svom domu u 68. godini.

''Ovo je ogroman gubitak za UNFPA i za ljude, posebno žene, djevojčice i mlade, čijoj je službi posvetio svoj život, počevši od vremena kada je postao doktor u Nigeriji. UNFP izražava najdublju sućut njegovoj obitelji i nada se da će imati snage da se nosi s tim velikim gubitkom'', navodi se u priopćenju.

''Dr. Osotimehin bio je snažan čovjek koji se nikada nije plašio izazova a njegovo odlučno čelništvo pomoglo je u održanju zdravlja i prava žena i djevojčica na visokoj poziciji u svjetskim pitanjima. On je znao da je 1,8 milijardi mladih ljudi najveća nada za budućnost svijeta'', dodaje agencija UN-a.

Dr. Osotimehin, liječnik i ekspert na polju javnog zdravstva, postao je četvrti izvršni direktor UNFPA 1. siječnja 2011., s titulom generalnog podtajnika UN-a.

On je prije imenovanja na tu funkciju bio nigirijski ministar zdravstva i generalni direktor Nacionalne agencije za kontrolu AIDS-a koja je radila na borbi protiv HIV virusa i AIDS-a u Nigeriji. Bio je oženjen i imao je petero djece i nekoliko unučadi, priopćeno je u ponedjeljak iz UNFPA.

Kopirati
Drag cursor here to close