Elvira Petrozzi

Preminula osnivačica Cenacola

"U 86. godini života, okružena molitvama i ljubavlju cijele velike obitelji Zajednice Cenacolo, majka Elvira se sretna vratila u Očev dom".
Vijesti / Flash | 03. 08. 2023. u 11:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon duge bolesti u talijanskom gradu Saluzzo, preminula je osnivačica Zajednice Cenacolo s. Elvira Petrozzi, objavili su u četvrtak ujutro iz Cenacola.

"Kad će vam reći: "Elvira je umrla!", vi morate pjevati, plesati, slaviti.. jer ja sam živa! Jao vama ako kažete: "Jadna ona…". Ne, nema "jadna"! Idem sasvim mirna i sretna, pjevajući, već pjevam! Preda mnom će se rastvoriti nešto ogromno… život ne umire!", piše na njihovim službenim stranicama, a prenosi portal Bitno.net. Naime, te je riječi godinama majka Elvira pripremala svoje suradnike i mlade Zajednice Cenacolo za svoj odlazak.

"U 86. godini života, okružena molitvama i ljubavlju cijele velike obitelji Zajednice Cenacolo, majka Elvira se sretna vratila u Očev dom. Svoje zemaljsko hodočašće zaključila je u Formacijskoj kući Zajednice Cenacolo u Saluzzu gdje je živjela posljednjih godina bolesti, uz veliku ljubav i brigu sestara Zajednice. Jutros, 3. kolovoza 2023, u 3:50, okružena svojim časnim sestrama i molitvom, zaključujući molitvu Zdravo Kraljice, rastvorila je svoje velike sjajne oči i s velikim povjerenjem prepustila se zagrljaju Milosrdnog Oca i nježnosti Presvete Djevice Marije", javljaju iz Cenacola.

"'Istrošena' životom provedenim s iznimnom velikodušnošću i intenzitetom, ljubeći i služeći siromasima, osobito mladima prepuštenima i izgubljenima u ovisnostima, i obilježena posljednjih godina križem, Majka Elvira nastavila je do kraja, s vjerom, odlučnošću i hrabrošću, potpuno u Njegovoj milosti, svjedočiti njezinu neizmjernu ljubav prema životu", pišu u svojoj objavi, dodajući kako se u prošlim danima tisuće mladih, roditelja i prijatelja koji pripadaju velikoj obitelji Zajednice, koji su stigli na brdo iznad Saluzza od 13. do 16. srpnja proslaviti 40. rođendan Cenacola, okupilo oko nje u intenzivnoj molitvi i dubokoj ljubavi, da joj zahvale i prate je u prolazu iz ovozemaljskog u vječni život.

Kopirati
Drag cursor here to close