Osma sjednica

Prekinuta sjednica sabora IZ u BiH: Nema dogovora oko dnevnog reda

Vijesti / Flash | 08. 07. 2017. u 19:48 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je trebala biti održana 8. redovna sjednica Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Nakon višesatne rasprave sabornici se nisu uspjeli dogovoriti oko dnevnog reda. Rukovodstvo Sabora će obaviti konsultacije i u skladu sa pravilnikom u narednom periodu zakazati sjednicu, navodi se iz Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Povodom današnje sjednice Sabora Islamske zajednice priopćenjem za javnost oglasio se ured reisu-l-uleme. U priopćenju se navodi:

"Danas je reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović prisutvovao osmoj redovnoj sjednici Sabora IZ-e koja se trebala održati u Sarajevu. Sjednica nije završena s obzirom da sabornici nisu usuglasili dnevni red.

Reisu-l-ulema je s pažnjom pratio rasprave sabornika o različitim modalitetima rješavanja nesporazuma oko utvrđivanja dnevnog reda. Sabornici su u demokratskom i otvorenom duhu iznosili svoje stavove i prijedloge oko načina na koji bi sjednica trebala da teče.

Reisu-l-ulema očekuje od Sabora Islamske zajednice da prije narednog zasjedanja usuglasi stavove sabornika o dnevnom redu i poštujući utvrđene procedure i demokratske standarde osigura nesmetan nastavak zasjedanja", navodi se u priopćenju za javnost ureda reisu-l-uleme.

Sabor je trebao odlučivati o rukovodstvu najvišeg predstavničkog i zakonodavnog tijela IZBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close