vučić uvjerava

Pregovori u tijeku: Srbi oteti u Libiji su živi

Vijesti / Flash | 11. 11. 2015. u 18:36 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da s velikom izvijesnošću može reći kako su srpski državljani oteti u Libiji živi i dodao da se pregovori s različitim akterima nastavljaju.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je ekipa srpskih obaviještajaca i sigurnosnih snaga, kao i radnici Ministarstva vanjskih poslova na čelu sa Veljkom Odalovićem, sinoć otišla u Libiju.

Pročitajte svjedočanstvo veleposlanika Srbije koji je bio prisutan tijekom otmice - Bilo je kao na filmu

"Nimalo prijatna situacija za nas, nimalo prijatna. Iziskuje ogromne napore i trud, ali Srbija će sve uraditi da zaštiti i sačuva živote tih ljudi", rekao je Vučić.

Premijer je rekao da ne može da iznosi više detalja.

Podsjetimo, dva službenika veleposlanstva Srbije su oteta u napadu na kolonu vozila dok je ranjen libijski državljanin koji je bio u pratnji.

Do napada je došlo tako što su napadači prvo inscenirali sudar, odnosno udarili su otpozadi u kola veleposlanstva i kada je vozač pokušao izaći kako bi vidio što se dogodilo oni su ga bukvalno uvukli u jedno od auta.

Večernje novosti danas su objavile kako se dvoje otetih službenika veleposlanstva Srbije u Libiji nalaze se u jednoj kući na obodu grada Sabrata.

Prema navodima beogradskog lista, srbijanske sigurnosne službe su u stalnom kontaktu s libijskim vlastima, a preko njih i s otmičarima.

Ipak, puštanje srpskih državljana otežava činjenica da otmičari stalno mijenjaju zahtjeve.

Vjeruje se kako iza otmice Slađane Stanković i Jovice Stepića stoje kriminalne grupe koje su povezane s policijskim frakcijama.

Kopirati
Drag cursor here to close