nestašica

Pregovori o putovnicama do kraja tjedna

Vijesti / Flash | 13. 02. 2017. u 15:36 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pregovori o produženju ugovora o isporuci knjižica za putovnice s tvrtkom Muehlbauer trebali bi početi do kraja ovog tjedna, potvrdio je za Faktor ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović.

''Trenutno razmatramo koje sve mogućnosti postoje u Zakonu o javnim nabavkama, a koje bi mogla iskoristiti Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), kako bi riješili problem s isporukom knjižica za putovnice. Mislim da bi u naredna dva do tri dana trebali i službeno početi pregovori sa sadašnjim isporučiteljem o mogućem produženju ugovora do izbora novog isporučitelja'', kazao je Osmanović.

Podsjećamo, postojeći ugovor o isporuci knjižica za putovnice s tvrtkom Muehlbauer ističe 21. ožujka, što znači da domaće vlasti imaju tek nešto malo više od mjesec dana da dogovore njegovo produženje. U protivnom, građani BiH neće moći vaditi nove putovnice zbog nestašice knjižica za putovnice.

Agencija IDDEEA je tijekom prošle godine dva puta raspisivala natječaj za izbor novog isporučitelja knjižica za putovnice, u svibnju i studenom. Međutim, Ured za razmatranje žalbi BiH oba puta je poništio natječaj na osnovu žalbe tvrtke Gemalto.

Usprkos poništenim natječajima i skorom isteku sadašnjeg ugovora, iz Vijeća ministara posljednjih nekoliko tjedana uporno ponavljaju da građani BiH neće biti dovedeni u poziciju da ne mogu izvaditi putovnicu.

Kopirati
Drag cursor here to close