Razmjena iskustva

Predstavnici turske općine Edremit posjetili Grad Mostar

Gosti su tijekom sastanka dobili sve informacije o suradnji Grada i mostarske Agencije lokalne demokracije.
Vijesti / Flash | 26. 01. 2023. u 16:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FENA / Predstavnici turske općine Edremit posjetili Grad Mostar

Predstavnici Općine Edremit (Republika Turska) posjetili su u četvrtak Mostar kako bi se upoznali s načinom suradnje Grada Mostara i Agencije za lokalnu demokraciju (LDA) Mostar.

U turskom izaslanstvu bili su direktor za ljudske resurse i zamjenik gradonačelnika Edremita Hilal Tunca i predstavnica Info pointa Eurodeska Direktorata za ljudske resurse i obrazovanje Elisa Falcini, a u Gradskoj vijećnici primile su ih glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina i stručna savjetnica za međunarodne odnose Sanela Demirović, priopćeno je iz Grada Mostara.

Nakon što je s krovnim udruženjem ALDA potpisan Memorandum o razumijevanju, općina Edremit u fazi je osnivanja LDA, a u tom procesu im je otvorena mogućnost posjeta jednom od postojećih LDA-ova, a upravo ALDA im je preporučila mostarski ogranak te organizacije kao najbolji primjer rada i suradnje s lokalnom samoupravom.

Gosti su tijekom sastanka dobili sve informacije o suradnji Grada i mostarske Agencije lokalne demokracije.

Tunca je istaknuo da se nada kako će LDA Edremit i LDA Mostar u budućnosti raditi na zajedničkim projektima, te je naveo i otvorenu mogućnost suradnje Općine Edermit i Grada Mostara na područjima od zajedničkog interesa.

Kopirati
Drag cursor here to close