Ključeve odluke drži SNSD

Predsjedništvo SDS-a poziva da se podrži odluka o smanjenju akciza

Milan Miličević je rekao da su zastupnici SDS-a i opozicije glasali za smanjenje akciza na gorivo u Zastupničkom domu parlamenta BiH.
Vijesti / Flash | 01. 02. 2023. u 20:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo SDS-a pozvalo je danas da se podrži odluka o ukidanju akciza na gorivo za 0,50 KM u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon Predsjedništva SDS-a, koje je u Banja Luci razmatralo odluku Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o smanjenju akciza na gorivo, vršitelj dužnosti predsjednika stranke Milan Miličević je rekao da su zastupnici SDS-a i opozicije glasali za smanjenje akciza na gorivo u Zastupničkom domu parlamenta BiH.

"Međutim, da bi odluka bila punovažna treba da je podrži i Dom naroda, a tu ključeve odluke drže izaslanici SNSD", istaknuo je Miličević, prenosi Srna.

On je pozvao da se pokrene inicijativa da se "izmijeni Zakon o PDV-u kojim bi se prag za ulazak u sustav PDV-a podigao s 50.000 na 100.000 KM, što bi bilo značajno za manje privredne subjekte".

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH jučer je usvojio izvještaj zajedničke komisije oba doma o usaglašavanju teksta Zakona o izmjenama Zakona o akcizama, koji podrazumijeva ukidanje akciza na sve vrste goriva na razdobje od šest mjeseci.
 

Kopirati
Drag cursor here to close