Sjednica

Predsjedništvo naredilo uništavanje streljiva u Bačevićima

Vijesti / Flash | 26. 03. 2015. u 14:14 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo BiH je na 5. redovitoj sjednici donijelo Odluku o uništavanju naoružanja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Zadužilo je Ministarstvo obrane BiH da u okviru propisanih procedura, provedbom međunarodnih sporazuma, ugovora i odluka prihvaćenih od nadležnih institucija BiH, uništi sve količine aviobombi koje su nesigurne za daljnje skladištenje, čuvanje i održavanje, te da uništi sve količine neispravnog streljiva koja je kao takva identificirana nakon kontrolno-tehničkih pregleda na lokalitetima Duži (Trebinje), Gabela (Čapljina), Krčmarice (Banja Luka), Krupa (Hadžići), Butila (Sarajevo), Bukova Greda (Orašje), Grabež (Bihać), Bačevići (Mostar) i Kula 2 (Mrkonjić Grad).

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine primilo je k znanju Informaciju o izmjeni i dopuni Godišnjeg plana obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u inozemstvu za 2015. godinu.

Predsjedništvo BiH je ovlastilo ministra obrane Bosne i Hercegovine da koordinira sve aktivnosti sa drugim institucijama Bosne i Hercegovine s ciljem realizacije izmjene i dopune Godišnjeg plana obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u inozemstvu za 2015. godinu, te da potpiše međunarodne dokumente provedbenog karaktera, predviđene NATO Pfp i drugim međunarodnim procedurama, neophodne za realizaciju sudjelovanja na vježbi i obuci, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close