Hercegovački div

Predsjedništvo mostarske HVIDRA-e na sastanku sa članovima Aluminija

Vijesti / Flash | 22. 11. 2016. u 07:30 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Aluminija d.d. Mostar Mario Gadžić, izvršni direktor za ekonomsko-financijske poslove Dražen Pandža, predsjednik NO-a Aluminija Dalibor Miloš i direktor Odjela korporativnih komunikacija i marketinga Društva Darko Juka u ponedjeljak su održali radni sastanak sa članovima predsjedništva mostarskoga ogranka Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskoga rata Herceg-Bosne.

Predsjednik Hvidre Mostar Miro Šunjić, zajedno sa suradnicima Marinom Ćorićem, Ivanom Bevandom, Davorom Galićem i Željkom Mikulićem, kao čelnik jedne od najutjecajnijih udruga građana u BiH, predložio je organiziranje ovoga susreta, s ciljem upoznavanja HVIDRA-e i njenog šireg članstva sa stanjem u najvećemu gospodarskom subjektu ovoga podneblja koji je, ponovljeno je, motorom razvitka cjelokupne BiH, priopćeno je iz Aluminija d.d. Mostar.

- Aluminijeva uprava i svi njegovi djelatnici imaju punu potporu naše organizacije, jer čine nevjerojatno hrabar iskorak u odnosu na stanje u kojemu se Aluminij nalazio proteklih godina, a koje mi s posebnim zanimanjem pratimo. Aluminij je tvornica od presudne važnosti za naš narod, za Mostar i Hercegovinu, jer snažan Aluminij znači i snažno domaće gospodarstvo, znači zaustavljanje iseljavanja mladih, stabilno punjenje gradskoga, županijskoga i federalnoga proračuna - kazao je Šunjić, nakon što je izaslanstvo HVIDRA-e upoznato s osjetnim pomacima koji su u Aluminiju napravljeni u proteklih dva mjeseca, a koji će tvornici osigurati pozitivno poslovanje u 2017. godini, nakon punih osam godina stalnoga poslovanja s gubitkom.

Gadžić je poručio kako ga raduje što se javnost u ovolikoj mjeri zanima za Aluminij, njegov oporavak i ponovni rast.

- Osobito me veseli osjetiti toliku emociju, vezanost za Aluminij i ushićenje kada kažemo kako ćemo dogodine izići iz krize. Čelnicima HVIDRA-e govorio sam o Planu strateškoga restrukturiranja našega poslovanja, revidiranim ugovorima s dobavljačima i kupcima, o novomu načinu kupovine električne energije, mjerama štednje, ali i o naslijeđenim višemilijunskim dugovanjima, o planu vraćanja Aluminijevih proizvodnih pogona u puni kapacitet, te o strategiji širenja naše proizvodne ponude na proizvode s višim stupnjem obradbe i s višom dodanom vrijednošću, čiji će plasman olakšati upravljanje rizicima koje nose burzovna kretanja cijena. Ovi ljudi predstavljaju osobito osjetljivu populaciju naših sugrađana i prema njima osjećam posebno poštovanje, ali i odgovornost, ne gubeći iz vida činjenicu u kojoj su mjeri oni, u najtežim vremenima, zadužili sviju nas. Našom je zadaćom danas odužiti im se boljim i stabilnijim životnim uvjetima, a oporavkom Aluminija upravo to postižemo – ustvrdio je Gadžić.

Kopirati
Drag cursor here to close