Dajmo da voze

Predsjedništvo kupuje novi automobil

Vijesti / Flash | 03. 08. 2016. u 12:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine dobit će novi automobil, objavila je televizija N1 navodeći kako je odluka o pokretanju postupka izbora najpovoljnijeg ponuđača donesena početkom srpnja.

Novo vozilo koštat će čak 171.000 konvertibilnih maraka bez PDV-a, a kako saznaje N1, rok za prijem ponuda je 16. kolovoza do 10 sati, a već u 11, ponude će biti otvorene u zgradi Predsjedništva BiH.

''Nije poznato koliko je ponuda stiglo na adresu ove institucije, a ne zna se ni na koje kriterije pri odabiru vozila će u Predsjedništvu obraćati posebnu pažnju'', navodi N1 ističući kako reakciju iz press službe državnog Predsjedništva i odgovore na pitanja o tipu vozila koje će uskoro stići u ovu instituciju nisu dobili.

Novi automobil se, prema nekim tvrdnjama kupuje za srpskog člana Predsjedništva Mladena Ivanića, a zadnju priču oko službenog automobila u Predsjedništvu inicirao je hrvatski član Predsjedništva Dragan Čović, koji je u prosincu prošle godine nabavio novog Audija.

Ivanić se zbog službenih automobila okomio na medije pogrešno shvativši opasku novinara da su na susret članovi predsjedništva došli u tri limuzine. Dok su novinari upozoravali na činjenicu kako se vrh jedne države vozi odvojeno, Ivanić je ''planuo'' rekavši kako bismo trebali gledati vozni park njemačkih dužnosnika, a ne naših.

S druge strane, revizija je utvrdila kako službene automobile parlamentarci voze tijekom godišnjih odmora, a ne treba zaboraviti ni kako je bivši ministar vanjskih poslova Sven Alkalaj ulovljen kako morar sjeda u službeni automobil parkiran na plaži.

PROČITAjTE I:
Novi krediti za vozni park bh. političara
Kopirati
Drag cursor here to close