Priopćenje za javnost

Predsjedništvo i Glavno vijeća HNS-a apelira na žurnu dostavu pomoći u nastradala područja

Vijesti / Flash | 18. 05. 2014. u 10:43 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su dijelove Bosne i Hercegovine pogodile katastrofalne poplave koje su prouzročile ljudske žrtve i velike materijalne štete, Predsjedništvo i Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora izražava solidarnost sa svima koji su pogođeni ovom katastrofom.

''Pozivamo sve one koji mogu pomoći da svojim angažmanom maksimalno doprinesu kako bi se pomoglo stanovništvu poplavom pogođenih područja. Tražimo da vlade Hercegovačkoneretvanske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije žurno upute pomoć u nastradala područja Srednje Bosne i Posavine te da, u suradnji s lokalnim i županijskim vlastima, sudjeluju u saniranju nastalih šteta na stradalim područjima'', navodi se u priopćenju iz HNS-a.

Iz HNS-a očekuju da domaće i međunarodne institucije ulože dodatne napore kako bi se, zbog razmjera ove katastrofe, njene posljedice maksimalno reducirale.

Predsjedništvo i Glavno vijeće HNS traže od federalne i državne razine da osiguraju dodatna sredstva kojima bi se pomoglo Agenciji za vodno područje rijeke Save u realiziranju projekata i provedbi mjera koji se odnose na pojačanje nasipa i reguliranje vodotoka kako bi se u budućnosti spriječile ili umanjile štete koje mogu nastati uslijed povećanja razine rijeka na ovim područjima.

Kopirati
Drag cursor here to close