Angeli za rođendan

Predsjedništvo BiH telefonom o adaptaciji SSP

Vijesti / Flash | 15. 07. 2016. u 07:15 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je "Avaz" nakon odluke vlasti u RS da deblokiraju europski put i konačno podrže adaptaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), da je to bilo očekivano.

Potvrdio je da je već za danas najavljena telefonska sjednica Predsjedništva BiH, na kojoj će ovakav stav RS biti i podržan.

''Razgovarao sam s Mladenom Ivanićem i on očekuje vrlo jasan stav od Milorada Dodika i vlasti RS kako bismo mi to i riješili'', kazao je Izetbegović.

Istaknuo je da odluka Dodika i vlasti RS nije došla iznenada. Iza nje jasno stoji posjeta Christiana Schmidta, ministra poljoprivrede i prehrane Njemačke.

I hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović je za "Avaz" prokomentirao Dodikovu podršku SSP.

''Ja sam nedavno razgovarao s gospodinom Dodikom, nešto sam takvo i očekivao. Ja to pozdravljam i ne vidim nijedan razlog da već danas ili sutra napravimo jednu sjednicu Predsjedništva s gospodinom Ivanićem, makar telefonski, jer smo mi sve pripremili i trebamo formalizirati što je ostalo, kako bismo poslali pozitivnu poruku gospođi Angeli Merkel, koja nas je oduševila svojim prijemom i stala iza projekta BiH u Europskoj uniji. Njoj je rođendan 17. ovog mjeseca i, evo, mi šaljemo jednu sitnicu iz BiH, a njoj hvala što nas je malo ubrzala i malo nas urazumila'', rekao je Čović za "Avaz".

Kopirati
Drag cursor here to close