Istraživanje

Predsjednik i dalje najpopularniji

Vijesti / Flash | 20. 10. 2013. u 12:13 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović najpopularniji je političar u toj državi, a većina građana smatra da ta zemlje ide u dobrom smjeru, pokazalo je danas objavljeno istraživanje agencije 'Ipsos Strategic Marketing', prenosi Tanjug.

Anketa javnog mnijenja, koju je Televizija 'Vijesti' uradila s navedenom agencijom, pokazala je da 45 posto crnogorskih građana smatra da ta država ide pravim putem, dok 44 posto misli suprotno. To je, kako je kazao Radomir Kračković iz Istraživačkog centra TV 'Vijesti', drugi mjesec zaredom da većina građana Crne Gore smatra da njihova država ide u dobrom smjeru.

Da se Crna Gora kreće u dobrom smjeru uglavnom smatraju birači vladajuće koalicije, odnosno Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije, dok suprotno dominantno misle pristalice opozicijskih Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije, naveo je Kračković.

On je kazao da je Vujanović drugi mjesec zaredom najpopularniji političar u Crnoj Gori, dok se lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić nalazio na drugom mjestu. Vujanović je imao dramatičan pad uoči i nakon travanjskih predsjedničkih izbora, ali je ponovno povratio rejting, rekao je Kračković.

Kračković je kazao da je, prema istraživanju, na trećem mjestu po popularnosti premijer Milo Đukanović, dok se predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić nalazi na četvrtoj poziciji. Đukanovićev rejting raste, usprkos aferama koje su se pojavile u posljednje vrijeme. Razloge možda treba tražiti u tome što se približavaju lokalni izbori, a tada se uvijek povećava rejting Đukanovića, naveo je on.

Na petom mjestu popularnosti je lider opozicijske 'Pozitivne Crne Gore' Darko Pajović, a političar koji ima najviše negativnih poena je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević. Istraživanje je provedeno od 07. do 12. listopada na uzorku od 1009 ispitanika.

Kopirati
Drag cursor here to close