Božo Petrov

Predsjednik Hrvatskog sabora doputovao u posjetu Mostaru

Vijesti / Flash | 08. 02. 2017. u 08:14 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov danas je posjetom Rektoratu Sveučilišta započeo posjetu Mostaru. Drugog dana posjeta BiH, Petrov će nakon Sveučilišta obići Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar i Franjevački samostan, a sastat će se i s biskupom mostarsko-duvanjskim Ratkom Perićem.

Petrov je inače prije nego što je postao gradonačelnik Metkovića, Medicinski fakultet završio u Mostaru gdje je i radio kao liječnik specijalista u SKB Mostar.

Petrov je prvog dana posjeta BiH boravio u Sarajevu gdje se sastao s najvišim dužnosnicima BiH, kao i s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem, te s predsjednikom Napretka Franjom Topićem, a nevečer je posjetio Vitez gdje se sastao s predstavnicima javnog i gospodarskog života te općine.

Predsjednika Hrvatskog sabora u Sarajevu su dočekali članovi kolegija Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) nakon čega se sastao s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem te s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem.

Obostrano je naglašena potreba intenziviranja suradnje na infrastrukturnim i energetskim projektima, te daljnje jačanje ekonomske, trgovinske, znanstvene i kulturne suradnje. Sugovornici su se suglasili i da je BiH ključ stabilnosti jugoistočne Europe.

Tijekom sastanaka s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem, te predsjednikom Napretka Franjom Topićem, predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov izrazio je nadu da će se iznaći rješenje koje će ponuditi politički predstavnici sva tri konstitutivna naroda u BiH, a koje će omogućiti da se poštuje ravnopravnost svih naroda te ''da će to omogućiti i mirno rješenje, stabilizaciju i sigurnost cijele regije''. 

Jer, naglasio je Petrov, sigurnost i stabilizacija same BiH i situacija u njoj reflektira se na cijelu jugoistočnu Europu.

''Vjerujem da je to svima nama u interesu i to je glavni razlog zbog čega smo tu'',  kazao je Petrov.

On je tijekom posjeta Vitezu naglasio i da je, uz političku, gospodarska suradnja od izuzetne važnosti za BiH i Hrvatsku te da ona može pomoći, kako hrvatskom narodu u BiH, tako i razvoju svih bh. općina.

Kopirati
Drag cursor here to close