Jedna obitelj

Predsjednik Europske pučke stranke Daul čestitao novim članovima predsjedništva

Vijesti / Flash | 17. 11. 2014. u 19:12 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Europske narodne stranke (EPP), najveće grupacije u Europskom parlamentu, Joseph Daul pozdravio je novo Predsjedništvo Bosne i Hercegovine koje je preuzelo dužnost danas, i naglasio činjenicu da su sva tri člana Predsjedništva predstavnici članica EPP-a sa statusom promatrača.

Još jednom je čestitao članicama EPP-a i sljedbenicima na njihovom uspjehu na prošlomjesečnim izborima i pozvao ih da pretvore ovu pobjedu u vladu orijentiranu ka reformama, na osnovu zajedničkih vrijednosti i vizije europskih integracija kroz implementaciju zajedničke deklaracije iz aprila ove godine koju su potpisali pet članica ili istomišljenika EPP-a.

''Upućujem tople čestitke strankama EPP-a u Bosni i Hercegovini, SDA, HDZ BiH, HDZ 1990 i PDP, kao i stranci SDS, na uspješnim rezultatima na prošlomjesečnim općim izborima'',. naveo je Daul u čestitki.

''Posebno mi je zadovoljstvo da su sva tri člana novog saziva Predsjedništva – koji su preuzeli dužnost danas – članovi političke obitelji EPP-a.

Upućujem čestitke Bakiru Izetbegoviću iz SDA, koji nastavlja dužnost kao član Predsjedništva, kao i novim članovima Draganu Čoviću iz HDZ-a BiH i Mladenu Ivaniću iz PDP-a. Radujem se saradnji sa njima u narednim godinama'',  poručio je.

Također pozdravlja skorašnji koalicijski dogovor SDA, PDP i SDS-a kao značajan korak prema formiranju vlade orijentirane ka reformama, koja se zasniva na zajedničkim vrijednostima i zajedničkom vizijom europske budućnosti zemlje.

''U ovom okviru, želio bih naglasiti značaj implementacije zajedničke deklaracije iz travnja 2014, koju su potpisale pet članica ili istomišljenika EPP-a: SDA, HDZBiH, PDP, HDZ 1990, i SDS, koja afirmira njihove zajedničke stavove o europskim vrijednostima, identitetu, socio-tržišnoj ekonomiji i vladavini prava.

Ova zajednička deklaracija bi trebala nastaviti služiti kao osnova za napredak zemlje na putu u EU. Građani Bosne i Hercegovine trebaju odgovorne lidere koji žele blisko sarađivati sa međusobnim povjerenjem kako bi otklonili politički zastoj, sačuvali jedinstvo zemlje u svojoj različitosti i izgradili demokratski sustav na osnovu vladavine prava, poštivanja ljudskih prava i osnovnih sloboda, i principa društvene pravde, kao preduvjet za održivi ekonomski rast'', poručio je Daul.

Kopirati
Drag cursor here to close