Kolinda u Rami

Predsjednica Republike Hrvatske pohodila Ramu

Vijesti / Flash | 13. 08. 2016. u 16:49 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u neslužbenom posjetu općini Prozor-Rama boravila predsjednica Republike Hrvatske  Kolinda Grabar Kitarović.

Posjet se odvijao na Šćitu, odnosno, na Ramskom jezeru. Prilikom dolaska na Šćit spontano se okupilo brojno mnoštvo sačinjeno od domaćeg stanovništva i turista koji svakodnevno posjećuju Šćit.

Predsjednicu je dočekalo izaslanstvo općine Prozor-Rama koje je predvodio u ime načelnika Josip Juričić. Načelnik općine dr. Jozo Ivančević zbog zdravstvenih razloga nije mogao osobno dočekati predsjednicu, no, preko izaslanstva je zaželio ugodan boravak u Rami.

Nakon srdačnog dočeka, Predsjednica je obišla franjevački samostan Rama Šćit i cjelokupno okruženje u pratnji gvardijana fra Andrije Jozića i fratara koji borave u samostanu. Njezin posjet pratilo je mnoštvo ljudi i svi su se željeli fotografirati s Predsjednicom.

Nakon obilaska samostana, galerije i muzeja općina Prozor-Rama organizirala je ručak u konobi „Gaj“ na Šćitu. U konobi je predsjednica sa domaćinima i suradnicima isprobala domaće specijalitete.

Prije samog ručka u ime općine Prozor-Rama i načelnika dr. Joze Ivnčevića pozdravio je Josip Juričić koji je ujedno Predsjednicu upoznao ukratko s općinom i prenio pozdrave načelnika Ivančevića. Predsjednica Kolinda je načelniku Ivančeviću zaželjela brz oporavak i uspješan rado kao što je bio do sada.

U ime Općine Juričić je uručio prigodne poklone: zbornik „Ban Tvrtko pod Prozorom u Rami“, knjigu o četnikom pokolju u Rami koji se dogodio 1942., strip „Fratri u zgodama i nezgodama“ koji je pripremio fra Tomislav Brković i naravno, ramsku rakiju.

Vrijeme objeda svojom pjesmo začinile su članice vokalne skupine Arabella koje su Predsjednici uručile i progodanu ogrlicu koja je sastavni dio ramskih ženskih nakita.

Predsjednica je na kratko posjetila i Dom za starije i nemoćne koji je u završnoj fazi. Fra Miljenko Petričević, direktor, u kratkim crtama predstavio je dosadašnje radove i zahvalio na velikoj potpori Republike Hrvatske.

Predsjednica Republike Hrvatske počašćena je plovidbom po jezeru, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close